Αναβάλλεται το ιταλικό πρωτάθλημα μέχρι τον Φεβρουάριο!

by Aquafeed 24

«Θερίζει» ο κορονοϊός την γειτονική χώρα…

Βαριές είναι οι συνέπειες της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον στην Ιταλία, καθώς η ιταλική ομοσπονδία αναγκάστηκε να αναβάλλει το ιταλικό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πολλοί παίκτες του πρωταθλήματος βρέθηκαν θετικοί, ενώ στην 13η αγωνιστική διεξήχθησαν μόλις δύο από τα επτά προγραμματισμένα παιχνίδια, με το σύνολο των παιχνιδιών που έχουν αναβληθεί τις τελευταίες πέντε εβδομάδες να αγγίζουν τα δέκα. Τα παιχνίδια αυτά θα διεξαχθούν τις επόμενες 30 ημέρες.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα συνεχιστεί στις 12 Φεβρουαρίου, με τις 14 ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους και να διεξάγονται συνολικά 20 αντί για 26 αγωνιστικές. Ο πρώτος όμιλος θα αποτελείται από τις ομάδες που βρίσκονται μέχρι στιγμής στις θέσεις 1-7 του πρωταθλήματος, ενώ οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 8-14 θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Οι πόντοι θα μεταφερθούν στο δεύτερο γύρο ανάλογα με τα αναμεταξύ παιχνίδια των ομάδων, με τις ομάδες να δίνουν όλες από έξι αγώνες στους καινούριους ομίλους.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ιταλική ομοσπονδία, όμως τα ΜΜΕ στην Ιταλία αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρθεί η απόφαση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα στις γυναίκες επίσης αναμένεται να αλλάξει.

Η βαθμολογία στην Α1 έως τώρα έχει ως εξής:

 1. Προ Ρέκο – 33**
 2. Μπρέσια – 30**
 3. Τριέστε – 29
 4. Σαβόνα – 27*
 5. Τέλιμαρ – 25*
 6. Ορτίτζια – 25*
 7. Σαλέρνο – 15***
 8. Άντζιο – 11
 9. Ποζίλιπο –  10*
 10. Κίντο Γένοβα – 9***
 11. Μιλάνο – 9**
 12. Κατάνια – 7**
 13. Ρόμα – 7*
 14. Λάτσιο – 1*

*Ένα παιχνίδι λιγότερο

**Δύο παιχνίδια λιγότερα

***Τρία παιχνίδια λιγότερα

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA