Ανακοίνωση 16 αθλητών κατά της ΑΕΚ για την περυσινή χρονιά

by Aquafeed 24

Αρκετοί από τους παίκτες και τις παίκτριες των ομάδων πόλο του περσινού ρόστερ της ΑΕΚ, εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τονίζοντας ότι θα κινηθούν νομικά σε περίπτωση που δεν απαντηθούν τα αιτήματά τους.

Η ανακοίνωση των πρώην αθλητών της ΑΕΚ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΕΚ 2021-2022

Ως πρώην αθλητές και αθλήτριες Υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα της ΑΕΚ για το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και την  πρώτη αγωνιστική επιτυχία της ομάδας ποδοσφαίρου σε αυτό.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε από τους διοικητικούς υπεύθυνους του τμήματος υγρού στίβου της ΑΕΚ και της εταιρείας που έχει αναλάβει να «τρέξει» το τμήμα υγρού στίβου μας θλίβει βαθύτατα.

Η ομάδα Υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ, αν και νέα στο χώρο του Υγρού Στίβου, πρόλαβε μέσα σε δύο έτη να καθιερωθεί στον χώρο, συμμετείχε σε 3 τελικές φάσεις Κυπέλλου Ελλάδος, 2 στους Άνδρες με μία συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου και μία στις Γυναίκες στον ημιτελικό Κυπέλλου.

Μάλιστα, πέρσι η ομάδα των ανδρών συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Len Trophy για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ.

Ήδη όμως από τον πρώτο μήνα της περσινής σεζόν ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στις καταβολές και δεν πληρωθήκαμε ούτε μία φορά στην ώρα μας. Η περσινή χρονιά προχώρησε και ολοκληρώθηκε με όλους μας να μένουμε με σημαντικές οφειλές.

Υπήρχαν υπογεγραμμένα συμβόλαια που έγραφαν ότι η ΑΕΚ και η εταιρεία θα παραχωρούσαν σε αθλητές και αθλήτριες σπίτι και διατροφή  από την έναρξη έως την λήξη της αγωνιστικής σεζόν. Ύστερα από 3 μήνες υπήρχαν αθλητές και αθλήτριες που διέμεναν σε μικρά δωμάτια ξενοδοχείο δίχως καμία ενημέρωση για το πότε θα μεταφερθούν σε ένα κανονικό σπίτι. Αποτέλεσμα αυτού σε συνδυασμό με την μη προσήκουσα καταβολή των χρημάτων ήταν η αποχώρηση μιας αθλήτριας στα μισά της σεζόν καθώς δεν ήταν πλέον εφικτή η διαμονή της στην Ελλάδα υπό αυτές της συνθήκες.

Υπήρχαν συμβόλαια με συμφωνημένη την διατροφική κάλυψη αθλητών και αθλητριών, προβληματική και αυτή,  ενώ τον τελευταίο ένα μήνα της σεζόν η συγκεκριμένη συμφωνία διακόπηκε δίχως καμία  ενημέρωση.

Από πριν το Πάσχα δεχθήκαμε διαβεβαιώσεις πως θα πληρωθούμε κανονικά και μέχρι το τέλος της σεζόν θα εξοφληθούμε και κάναμε υπομονή για το καλό της ομάδας.

Ένεκα της σημαντικής καθυστέρησης έως και 3 μήνες και επειδή υπήρχαν συνεχώς ανακολουθίες, λίγο πριν την λήξη της αγωνιστικής σεζόν οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας ζήτησαν συνάντηση από του υπεύθυνους του τμήματος υγρού στίβου προτού συνεχίσουν τις προπονήσεις, όντας 3 μήνες απλήρωτες. Οι υπεύθυνοι του τμήματος υγρού στίβου διαβεβαίωσαν ξανά τις αθλήτριες ότι θα εξοφλήσουν πλήρως στο ακέραιο όλα τα συμβόλαια. Αντίστοιχη συμπεριφορά αντιμετώπισε και η ομάδα των ανδρών.

Παρά το γεγονός ότι ήμασταν απλήρωτοι, οι αθλητές και αθλήτριες δεν σταματήσαμε ενόψει και της συμμετοχής των ομάδων ανδρών και γυναικών στο Final-Four Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ελλάδος στη Λάρισα τον Απρίλιο 2022.

Παρά τις υποσχέσεις, από πριν το Πάσχα και έπειτα, δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ!

Καταντήσαμε αντικείμενο εμπαιγμού και αποδέκτες έωλων υποσχέσεων.

Έχουμε δεχθεί την απαξίωση και την αδιαφορία από τους διοικούντες του τμήματος υγρού στίβου κατ’ επανάληψη τους τελευταίους επτά μήνες.

Στις 11 από τις 13 αθλήτριες της περσινής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών και στους 8 από τους 13 αθλητές της περσινής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών οφείλονται συνολικά παραπάνω από 55.000 Ευρώ.

Μέχρι και η φυσιοθεραπευτής των δύο ομάδων, ανδρών-γυναικών είναι απλήρωτη για το ίδιο διάστημα.

Η υπομονή μας πλέον έχει εξαντληθεί.

Σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο της ΑΕΚ, γνωστοποιούμε την κατάσταση που επικράτησε πέρσι στην ομάδα, σεβόμενοι τους εαυτούς μας και την αξιοπρέπειά μας και καλούμε τους διοικητικούς υπεύθυνους του τμήματος υγρού στίβου της ΑΕΚ και την διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ να εξεύρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, ειδάλλως μας οδηγούν στη διεκδίκηση των οφειλομένων δια της δικαστικής οδού.

Οι Αθλητές/Αθλήτριες

 1. Χριστίνα Κώτσια
 2. Κυριακή Στρατηδάκη
 3. Μαρία – Άννα Μαστρόκαλου
 4. Ευδοκία Τσιμάρα
 5. Ευφροσύνη Τσιμάρα
 6. Αναστασία Λούδη
 7. Σμαράγδα Γροζοπούλου
 8. Εμμανουέλα Αρχοντάκη
 9. Μυρτώ Κάσσαρη
 10. Νεφέλη Κοβάσεβιτς
 11. Μαρία Τσουρή
 12. Κωνσταντίνος Φλέγκας
 13. Μιχαήλ Δίπλαρος
 14. Ελευθέριος Κατσινούλας
 15. Μιχαήλ Καζάζης
 16. Αλέξανδρος Ηλιόπουλος

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA