Με πολλά όνειρα στις “αποσκευές” του, αναχώρησε για Τόκιο ο Άλκης Κυνηγάκης, μαζί με τον προπονητή του Βαγγέλη Κοζομπόλη, για την παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, θα αγωνιστεί στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, στις 5 Αυγούστου, και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου.
“Ανυπομονώ να βρεθώ στο Τόκιο και να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα . Νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης και ελπίζω να ανταπεξέλθω με επιτυχία”.
 
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, υποστήριξε: “Ο Άλκης είναι πολύ καλά προετοιμασμένος σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρόκειται να συναντήσουμε φτάνοντας στο Τόκιο. Η μόνη ανησυχία που έχουμε είναι σε σχέση με την πανδημία, παρότι ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην σπουδαιότερη γιορτή του αθλητισμού. Δεν υπάρχει άγχος, αλλά προσμονή για τον αγώνα και αισιοδοξία για ένα καλό αποτέλεσμα”.