Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών πλησιάζει και σε περίπου έναν μήνα η Εθνική ομάδα θα ταξιδέψει στο Κουβέιτ καθώς από 12-20 Δεκεμβρίου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της, από το 2017 και την πόλη του Βελιγραδίου, όταν έγραψε το δικό της έπος ανεβάζοντας την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!

Οι Όμιλοι της διοργάνωσης επιτέλους πήραν την τελική τους μορφή. Η κλήρωση ναι μεν έγινε τον Ιούνιο, ωστόσο η σύνθεση των γκρουπ άλλαξε πρόσφατα ύστερα από αδυναμίες χωρών να δηλώσουν συμμετοχή.

Για παράδειγμα, η Αργεντινή αποσύρθηκε και τη θέση της θα πάρει η Ρωσία που θα παίξει στον Β’ Όμιλο. Το πλάνο της FINA ήταν η Αμερική να έχει τέσσερις χώρες στο Παγκόσμιο, ωστόσο καμία άλλη ομάδα από την ζώνη της Αμερικής, πέραν των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, δεν ήθελε να αγωνιστεί στη διοργάνωση. Έτσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναγκάστηκε να προσκαλέσει κάποια άλλη ομάδα και το Ουζμπεκιστάν κάλυψε το κενό, ενώ τοποθετήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής του Τεό Λοράντου και του Νίκου Καραμάνη.

Οι Όμιλοι όπως διαμορφώθηκαν:

Α’: Σερβία, Ιαπωνία, Νότιος Αφρική, Κροατία, Κίνα

Β’: Ρωσία, Καναδάς, Ισπανία, Ουγγαρία, Αίγυπτος (Κώστας Βαμβακάρης)

Γ: Μαυροβούνιο, Κουβέιτ, ΗΠΑ, Ιταλία, Ιράν.

Δ: ΕΛΛΑΔΑ, Βραζιλία, Ουζμπεκιστάν, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία.

Για την πρώτη αγωνιστική, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία. Από τον όμιλο προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά ο πρώτος, ενώ ο 2ος και ο 3ος θα παίξουν σε παιχνίδι χιαστί.

 

 

 

Facebook Comments