Αρχές Μαρτίου μπαίνει δυναμικά στο πεδίο της υδατοσφαίρισης η καινούργια διοργάνωση του World Cup, το οποίο αντικαθιστά το World League, όπως έχει αποφασίσει η World Aquatics (Πρώην FINA).

Από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου θα διεξαχθεί η πρώτη φάση της εν λόγω διοργάνωσης, με την Ελλάδα να έχει κληρωθεί αρχικά στον Όμιλο Α’, ωστόσο εν τέλει η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου θα αγωνιστεί στον Όμιλο Β’.

Συγκεκριμένα, η Κροατία και το Μαυροβούνιο βρίσκονταν εξ αρχής στον Όμιλο Β’, ωστόσο ήταν οι μοναδικές Ομοσπονδίες που έδειξαν πρόθεση να διοργανώσουν τους δύο Ομίλους της Α’ φάσης, επομένως δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ.

Πράγματι, η Κροατία θα διοργανώσει στο Ζάγκρεμπ τον Α’ Όμιλο, ενώ το Μαυροβούνιο τον Β’ Όμιλο στην Ποντγκόριτσα. Αυτές οι εξελίξεις, μετέθεσαν την Εθνική Ανδρών στον Β’ Όμιλο και πλέον τα δύο γκρουπ διαμορφώθηκαν ως εξής:

Όμιλος Α’: Ιταλία, Ιαπωνία, Κροατία, Ουγγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ

Όμιλος Β’: Σερβία, Ελλάδα, Γεωργία, Αυστραλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ελλάδας στην Ποντγκόριτσα: 

8 Μαρτίου: Ελλάδα – Ισπανία

10 Μαρτίου: Σερβία – Ελλάδα

11 Μαρτίου: Ελλάδα – Αυστραλία

13 Μαρτίου: Ελλάδα – Γεωργία

14 Μαρτίου: Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Σε όλες τις αναμετρήσεις και στους δύο ομίλους θα πρέπει να υπάρξει νικητής, επομένως σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγονται πέναλτι. Η νίκη στην κανονική διάρκεια δίνει 3 βαθμούς, η νίκη στη διαδικασία των πέναλτι 2. Η ήττα στη διαδικασία των πέναλτι θα δίνει 1 βαθμό και η ήττα στην κανονική διάρκεια κανέναν.