Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Εθνική Γυναικών απέναντι στη Γερμανία και έφτασε τις 3 νίκες σε 4 παιχνίδια στους ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πλέον απομένει μόνο το παιχνίδι με την Κροατία στην οποία ουσιαστικά θα «σφραγιστεί» η δεύτερη θέση.

Τόσο για τη σημερινή αναμέτρηση αλλά και για την συνέχεια του τουρνουά και το τι χρειάζεται η ομάδα μίλησε αποκλειστικά στο Aquafeed24 και στην Εβίνα Καραμανλή, η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στο #AQF24:

Για την απόδοση στο σημερινό παιχνίδι με τη Γερμανία:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει ένα κύκλο σκληρής προετοιμασίας ταυτόχρονα με αυτούς τους αγώνες, όμως αυτό δεν δικαιολογεί την εμφάνιση μας σήμερα σε ορισμένα χρονικά σημεία του παιχνιδιού. Ξέρουμε ότι σε μερικά παιχνίδια που η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη μπορεί να επαναπαυθείς, αλλά είναι ευκαιρία και για εμάς να βρεθούμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Νομίζω ότι οι μικρότερες παίκτριες είχαν περισσότερη ενέργεια από τις μεγάλες, αυτό φάνηκε. Είχαμε πολύ κακές επιλογές στην τελική ενέργεια και αυτό χρειάζεται δουλειά και αυτοσυγκέντρωση».

Την προετοιμασία που κάνει η ομάδα αυτή τη στιγμή:

«Κάνουμε ένα καινούργιο κύκλο φυσικής κατάστασης ενώ παράλληλα δουλεύουμε και τα λάθη που έχουμε επισημάνει και γνωρίζουμε προκειμένου να τα διορθώσουμε. Φυσικά έχουμε ξεκινήσει και μία τακτική για αυτούς που πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε.

Όσον αφορά το χρόνο που απομένει και πως αυτός λειτουργεί:

«Όταν είσαι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο χρόνος που απομένει είναι πολύ συγκεκριμένος και πρέπει να είναι εστιασμένος σε αυτά που περιμένεις από την ομάδα σου και στο πλάνο τακτικής. Νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος αλλά ποτέ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Έχω πει και στα παιδιά ότι τώρα έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια νοητική και ψυχική περισσότερο προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».