Τα μάτια στο παιχνίδι η σκέψη όμως και στην πατρίδα: «Περάσαμε ένα δύσκολο βράδυ όλες εδώ γνωρίζοντας τι συμβαίνει στην πατρίδα. Να ευχηθώ κουράγιο κι ελπίζω να είναι το τελευταίο που θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι», τόνισε η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμμένου μιλώντας στη κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε για τον αγώνα κατά της Αργεντινής:

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Είμαι ευχαριστημένη όμως γιατί παίξαμε πιο οργανωμένα στην επίθεση, δεν κάναμε βεβιασμένες επιθέσεις κι έτσι δείξαμε ότι τακτικά στην επίθεση είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε την Ιταλία. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, το μυαλό μας είναι στην Ιταλία» ανέφερε αρχικά η ομοσπονδιακή τεχνικός.

Τόνισε για το κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί: «Το ματς με την Ιταλία θα είναι κλειστό. Τις ξέρουμε καλά, μας ξέρουν καλά. Να είμαστε προσεκτικές στην άμυνα κυρίως και να μην δεχτούμε εύκολα γκολ. Αν είμαστε καλές σε αυτό και κρατήσουμε σωστό ρυθμό, στην επίθεση έχουμε ταλέντο. Έχουμε πληθώρα παικτριών που μπορούν να σουτάρουν απ’ έξω, αλλά και από τη θέση του φουνταριστού. Νομίζω ότι αν κρατήσουμε τον σωστό ρυθμό, θα βοηθήσει. Ειδικά στην αρχή πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Τις έχουμε κερδίσει, αλλά είναι μια ομάδα με βαριά… φανέλα με σπουδαία πράγματα κατά το παρελθόν. Πάμε με σεβασμό, ταπεινότητα και πλάνο».

Και η Ελένη Ελληνιάδη: «Στενοχωρόμαστε πολύ για αυτό που συμβαίνει με τις φωτιές. Εύχομαι κουράγιο…». Αγωνιστικά: «Είμασταν και στα δυο παιχνίδια πολύ συγκεντρωμένες, μας βοήθησαν να βρούμε ρυθμό, ανυπομονούμε για τον αγώνα με την Ιταλία, η προετοιμασία που έχουμε κάνει είναι πολύ καλή, έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτά που περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε. Όλες μας έχουμε τεράστια προσμονή για αυτό το παιχνίδι».

Πηγή: koe.org.gr