Πανευτυχής η Αλεξία Καμμένου και οι παίκτριες της, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ιταλία και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμιίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, η MVP της αναμέτρησης Νικόλ Ελευθεριάδου και η Ελευθερία Πλευρίτου μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα εκφράζοντας αρχικά τα συναισθήματα και την ικανοποίηση τους τονίζοντας παράλληλα τη συγκέντρωση που απαιτεί η συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

«Η αλήθεια ήταν πως παίξαμε ονειρεμένα στην επίθεση», ξεκίνησε τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ η Αλεξία Καμμένου και συνέχισε: «Δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένη από το ρυθμό της επίθεσης, τη διαχείριση του χρόνου, τα κορίτσια έδειξαν ένα κομμάτι των δυνατοτήτων τους. Εξ αρχής έχω πει ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Έχουμε πολλά κορίτσια που σκοράρουν απ’ έξω, πολύ καλές φουνταριστές, ειδικά στην επίθεση μας πήγαν όλα πολύ καλά. Δεν χάσαμε το μυαλό μας που συμβαίνει ενίοτε όταν ξεφεύγει μια ομάδα στο σκορ. Δείξαμε ωριμότητα. Για εμάς ουσιαστικά σήμερα ξεκινούσε το παγκόσμιο, ο δρόμος είναι μακρύς, νομίζω όμως πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Έχουμε δει πολλές φορές όταν λέμε ότι ανοίγει ο δρόμος για κάτι καλό να μην μας βγαίνει όλο αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχουν προβλέψεις σε αυτά τα τουρνουά που οι ομάδες είναι τόσο κοντά. Θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έχουμε τέσσερις μέρες να ξεκουραστούμε τώρα και να δουλέψουμε. Περιμένουμε τον αντίπαλο μας, θα δουλέψουμε κυρίως στην άμυνα».

Η Εθνική από το 2011 δεν έχει προκριθεί στην τετράδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πιθανός αντίπαλος στο δρόμο μας θα είναι η Αυστραλία: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα με φυσική δύναμη- λέει η κ.Καμμένου. Πιεστική στην άμυνα, μαρκάρει σχεδόν αντιαθλητικά, έχει τεράστια παράδοση στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένες, αν παίξουμε όπως σήμερα στην επίθεση και διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, όλες τις ομάδες έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε».

Η Νικόλ Ελευθεριάδου αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα και δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη καθώς μετά από καιρό βλέπω ευτυχισμένα πρόσωπα σε αυτή την ομάδα, έχει πολύ δρόμο ακόμη αλλά δείξαμε τί μπορούμε να κάνουμε. Και αυτό μας ικανοποιεί πλήρως. Δεν υπήρχε κανένα άγχος ποιος να σκοράρει, πώς θα βγει το σύστημα, βγήκε με πολύ καλή ροή και ομαδικότητα, θέληση, πάθος, παίξαμε με ψυχή. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να βγούμε πρώτες στον όμιλο. Τα καταφέραμε και κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Νοιώθω πολύ καλά, και όλα θα πάνε καλά».

Η οικογένεια Πλευρίτου σημείωσε συνολικά οκτώ τέρματα, η Ελευθερία τόνισε: «Παίξαμε φανταστικά, άψογα ατομικά και ομαδικά, θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, σίγουρα ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια της Εθνικής μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από την αρχή είχαμε ηγετικό ρόλο, εμείς «κανονίζαμε» πώς θα πάει ο αγώνας, λίγο τον λιγότερο να διορθώσουμε. Επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος, έχουμε και μια μέρα ξεκούρασης περισσότερο, είμαστε έτοιμες όποιος και να είναι αντίπαλος για την τετράδα, θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Σιγά σιγά να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Πηγή: koe.org.gr