Η τελευταία μεγάλη πρόκληση μιας αγωνιστικής περιόδου που τα είχε όλα…

Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, «πέταξε» το πρωί (25/08) για το Σπλιτ, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμμένου, έχει μαζί τις Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Μαρία Πάτρα, Αθηνά Γιαννοπούλου, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Ελένη Ελληνιάδη, Στεφανία Σάντα.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής, ο γιατρός Σπύρος Μπάλλας, ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου και η έφορος της Εθνικής ομάδας και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Εύη Μωραϊτίδου (αρχηγός αποστολής).

Η Εθνική μας, μετέχει στον Α’ Όμιλο, με αντιπάλους τη Γερμανία, την Κροατία, την Ουγγαρία (πρεμιέρα στις 27 Αυγούστου), την Ολλανδία και τη Ρουμανία.

Η Αλεξία Καμμένου, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες για να λάβουμε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σπλιτ. Είχαμε μια άρτια προετοιμασία, πηγαίνοντας σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά στη Σαρδηνία και έχοντας στην Αθήνα τις εθνικές ομάδες ΗΠΑ και Αυστραλίας που μας βοήθησαν πολύ. Φεύγουμε φιλόδοξες, να παίξουμε καλά, να δείξουμε τα πράγματα που βελτιώσαμε μετά το Παγκόσμιο και όπως λέω πάντα για αυτή τη νέα ομάδα, βήμα – βήμα θα ‘’χτίσουμε’’ τη ψυχολογία μας, να προσθέσουμε καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας, και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε αρκετές παίκτριες που θα παίξουν πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό, όμως είναι άξιες, είναι ελπιδοφόρες και όλες οι κοπέλες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη επιλογή, όλες οι κοπέλες που κλήθηκαν και έμειναν μέχρι το τέλος είχαν μια άψογη συμπεριφορά μέσα στο νερό και εκτός αυτού, τα έδωσαν όλα και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μια θέση στη δεκαπεντάδα. Αυτό μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει για το μέλλον και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να υπάρχει από όλους διεκδίκηση, έχουμε μεγαλώσει τη βάση που αγωνίζεται και προσπαθεί η Εθνική ομάδα να διεκδικεί πράγματα και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας μας κάνει πολύ αισιόδοξες».

Για τον όμιλο και τις δυνατότητες που έχει η Εθνική μας ομάδα, η κ.Καμμένου, λέει:

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Κυρίως απέναντι σε δυο ομάδες, την Ουγγαρία και την Ολλανδία, και από αυτά τα παιχνίδια θα κριθεί η θέση μας και το χιαστί παιχνίδι που θα περιμένουμε. Οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου είναι μικρότερης δυναμικότητας. Πρέπει να φανούμε έτοιμες για αυτά τα δυο παιχνίδια και στη συνέχεια πρώτα ο Θεός να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στο χιαστί παιχνίδι, κάτι που δεν κάναμε στο παγκόσμιο, παρά το γεγονός πως στον πρώτο γύρο βγήκαμε πρώτες. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό, και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξη, και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε στη τετράδα».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ (ΕΡΤ 3)

Σάββατο 27/08, 21:30: ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

Κυριακή 28/08, 14:00: ΕΛΛΑΔΑ –  Ρουμανία

Τρίτη 30/08, 21:30, ΕΛΛΑΔΑ – Ολλανδία

Πέμπτη 01/09, 11:00: ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία

Σάββατο 03/09, 18:30: ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία

Πηγή: koe.org.gr

Facebook Comments