Μια ευρωπαϊκή βραδιά με πολλά συναισθήματα και τελικά… θετικό πρόσημο, περνά στην ιστορία του Πανιωνίου, ο οποίος συμμετείχε την Τετάρτη 01/03 για 4η φορά σε ημιτελικό του θεσμού του Euro Cup και πανηγύρισε σαν «μια γροθιά» με τους φιλάθλους του, την ηχηρή επικράτηση επί της Βάσας με 9-8 σε ένα ματς που χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να αποτελέσει τελικό.

Μιλώντας με τον αρχηγό του Πανιωνίου και «λυτρωτή» της σπουδαίας αυτής νίκης – αφού στα 1.6 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης σκόραρε και αποθεώθηκε από ολόκληρο το κατάμεστο κολυμβητήριο για το νικητήριο τέρμα του, θελήσαμε να ακούσουμε τα πρώτα συμπεράσματα από το σημερινό πρώτο βήμα των κυανέρυθρων στα ημιτελικά του Euro Cup. Ο Αλέξανδρος Γούνας τόνισε αρκετά στην συνομιλία μας ότι ουσιαστικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει για την ομάδα του Κώστα Δήμου – θυμίζοντας το θρυλικό “Job’s not finished του Kobe Bryant”, ενώ αναγνώρισε φυσικά την σημασία της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής επικράτησης, δεδομένης και της αξίας του αντιπάλου.

«Σήμερα πετύχαμε μια μεγάλη νίκη στην Νέα Σμύρνη, απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή και υπερπλήρης. Χαρήκαμε φυσικά πολύ με το αποτέλεσμα και στόχος μας είναι ο τελικός… όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα! Πρέπει να πάμε στην Βουδαπέστη και να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και το ίδιο παθιασμένοι, να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θεωρώ ότι αδικηθήκαμε στην φάση με το γκολ που δεν μέτρησε, όμως παραμείναμε ψύχραιμοι παρά το γεγονός ότι αυτή η διαιτητική απόφαση ήταν καθοριστική, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί μπροστά στο σκορ και καταλήξαμε αμέσως μετά να μείνουμε πίσω. Οπότε ναι, κατά κάποιον τρόπο έκρινε το παιχνίδι γιατί παρόλο που κερδίσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια μεγαλύτερη διαφορά ενδεχομένως. Σε γενικές γραμμές μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, δείξαμε συγκέντρωση και διαχειριστήκαμε σωστά πολλές φάσεις. Προσωπικά, ο ψυχικός παράγοντας ήταν ο πιο σημαντικός στο σημερινό μας παιχνίδι και η θέληση που είχαμε, η ενέργεια που δείξαμε.

Θα επαναλάβω ότι ναι, κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη, ένα μεγάλο βήμα – όμως ο ημιτελικός έχει δυο παιχνίδια και οκτώ οκτάλεπτα… όχι τέσσερα. Είναι κρίσιμο να πάμε με το ίδιο καθαρό μυαλό στην έδρα της Βάσας και να δείξουμε ένα εξίσου καλό πρόσωπο με σήμερα – που πράγματι είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μας νίκες. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη»!