Αλεξάνδρα Ασημάκη: Το «θρυλικό» Milestone

by Aquafeed 24

Στις 3 Απριλίου 2019 η Αλεξάνδρα Ασημάκη έγινε η δεύτερη αθλήτρια που έφτασε τα 700 γκολ στην Α1 κατηγορία γυναικών (Πίσω από την σπουδαία Δήμητρα Ασιλιάν με τα 703 τέρματα) και προσέθεσε ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα στο βιογραφικό της, με το οποίο ήδη έχει αφήσει το αποτύπωμα της στην ελληνική υδατοσφαίριση και τον αθλητισμό της χώρας μας.

Η Ασημάκη ανέκαθεν αποτελούσε μια ξεχωριστή περίπτωση αθλήτριας, μια εκ των ολίγων πραγματικών σταρ, με κινήσεις που αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν και την καθιέρωσαν στην παγκόσμια ελίτ, όχι παροδικά, αλλά σε ένα διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ενώ η αφοσίωση της σε αυτό που κάνει θέτει ως δεδομένο ότι το κοντέρ θα συνεχίζει να γράφει…

Πριν την έναρξη της σεζόν 2019-2020 η αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε 672 γκολ και με τα τέσσερα που σημείωσε κόντρα στον Εθνικό Πειραιώς την Τετάρτη έφθασε τα 28 φέτος, με το άθροισμα να είναι τέλειο, όπως και η αγωνιστική της διαδρομή.

Τα 700 γκολ την καθιστούν πρώτη σκόρερ όσο υπάρχει η Α1 γυναικών και δεύτερη όλων των εποχών, από εποχής Α’ εθνικής κατηγορίας, πίσω από την Δήμητρα Ασιλιάν με τα 703 τέρματα. Το Σάββατο, κόντρα στον ΑΝΟΓ, δεν αποκλείεται να γράψει ένα back2back milestone στην καριέρα της και να είναι η πρώτη των πρώτων, όπως ήθελε και δούλεψε από το 2005, όταν φόρεσε για πρώτη φορά το σκουφάκι του ΝΟ Βουλιαγμένης στη μεγάλη κατηγορία, έως σήμερα.

Σε οκτώ αγωνιστικές περιόδους με τον ΝΟΒ είχε σημειώσει 356 τέρματα, ενώ σε πέντε σεζόν, με τη φετινή υπό εξέλιξη η Ασημάκη με το σκουφάκι του Ολυμπιακού έχει ήδη 344 γκολ και συνεχίζει.

Μάλιστα, ήδη έχει χριστεί πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος πέντε φορές και κυνηγάει το βραβείο και φέτος, με άξια συναγωνίστρια το alter ego της, Άλκηστη Αβραμίδου (σ.σ Ξεκίνησε τη σεζόν με 616 τέρματα, τώρα έχει 632 και βρίσκεται στην 3η θέση όλων των εποχών ξεπερνώντας φέτος την εν ενεργεία επίσης μεγάλη σκόρερ Σοφία Μανέτα), η οποία έχει χριστεί τέσσερις φορές πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, με την πρώτη το μακρινό 2006 σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία.

Επίσης, είναι στο top 10 των πρώτων σκόρερ σε μια αγωνιστική περίοδο τέσσερις φορές (2015, 2016, 2017, 2018), με τα ποσοστά της να είναι πάντοτε υψηλά.

Οφείλουν άπαντες όσοι αγαπούν αυτό το άθλημα να γνωρίζουν τα σπάνια αυτά στατιστικά, όποτε αυτά δύναται να καταγραφούν, γιατί η ευκολία με την οποία κάποιος σηκώνει το δάχτυλο και κριτικάρει είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον σεβασμό τον οποίο επιδεικνύουμε στα αθλητικά μεγαθήρια της χώρα μας. Ακόμη και σε περιπτώσεις αδιαμφισβήτητης κλάσης και προσφοράς, όπως αυτή της Αλεξάνδρας Ασημάκη.

Όσο για την Εθνική ομάδα της οποίας αποτελεί αρχηγός, ευχή όλων η πανηγυρική γροθιά μετά τα γκολ της, να υψωθεί πολλές φορές στον ουρανό της Γκουανγκζού το καλοκαίρι.

Respect Captain.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA