Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Ήθελα να δείξω ότι μία γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε πριν από μερικές ημέρες η αρχηγός του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ BETSSON, Αλεξάνδρα Ασημάκη, στην οποία μίλησε για πολλά ζητήματα, μεταξύ άλλων φυσικά και για την επιστροφή της στην ενεργό δράση, μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε αλλά και τη γέννηση του παιδιού της.

Η αρχηγός της νεοφώτιστης ομάδας που έχει «γράψει» και συνεχίζει να «γράφει» ιστορία στις πισίνες, συζήτησε για κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα, τόσο αθλητικά, όσο και κοινωνικά, όπως τα ταμπού που υπάρχουν για τις γυναίκες αθλήτριες που είναι ταυτόχρονα και μητέρες.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τα όσα δήλωσε:

«Δεν είναι πολύ συνηθισμένο στον κόσμο της υδατοσφαίρισης και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να επιστρέψουν στη δράση μετά την απόκτηση ενός μωρού. Ήθελα να δείξω ότι σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες αθλήτριες και γενικά οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλά ταμπού, ότι μια γυναίκα μπορεί πραγματικά να κάνει τα πάντα, όταν θέλει και όπως θέλει.

Κανείς δεν μπορεί να πει σε έναν αθλητή πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί, ούτε σε μια γυναίκα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσει παιδί. Μέτρησα μόνο μερικά από αυτά τα ταμπού, αλλά πραγματικά όλα αυτά τα πρέπει και τα μη, γιατί να υπάρχουν; Ποιος λέει το αντίθετο; Κανείς δεν μπορεί να πει σε κανέναν τι να κάνει ή πότε είναι το σωστό timing ή τι να ονειρευτεί»

Στη συνέχεια εξήγησε το λόγο της επιστροφής αλλά το πως την υλοποίησε συνδυαστικά με τη γέννηση του παιδιού τους:

«Αφού γεννήθηκε το παιδί μου τον Ιανουάριο του 2021, αποφάσισα τρεις μήνες μετά, τον Απρίλιο, να κάνω αυτή την επέμβαση στο ισχίο που σχεδίαζα. Η επέμβαση πήγε καταπληκτικά χάρη στον γιατρό μου και την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Ένιωθα όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα και καθώς το μωρό μεγάλωνε, άρχισα να σκέφτομαι να επιστρέψω ξανά στη δράση.

Τον Ιούλιο του 2021 τρεις μήνες αμέσως μετά την επέμβαση μου, αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα του Αλίμου ως αθλήτρια, να επιστρέψω στο κολυμβητήριο και να δοκιμάσω τον εαυτό μου μετά το χειρουργείο. Καθώς η δοκιμή που έκανα πήγε καλά, η ομάδα μου πήγε καλά, όλοι συμφωνήσαμε για τους στόχους που θα θέσουμε και για φέτος που αγωνιζόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιστρέφω νιώθοντας πιο δυνατη από ποτέ, σίγουρα πιο δυνατή από το 2020. Είμαι έτοιμη να αγωνιστώ ξανά έχοντας νέους στόχους».

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη της συνέντευξη της Αλεξάνδρας Ασημάκη ΕΔΩ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA