Μόνο θετικός και απόλυτα επιτυχημένος, μπορεί να είναι ο απολογισμός για τον Δημήτρη Μάρκο και τον προπονητή του – Αλέξανδρο Μοράρη, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο 21χρονος κολυμβητής εδραιώθηκε μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του υγρού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις της 50άρας, πανηγυρίζοντας την είσοδο του στον μεγάλο τελικό των 200μ ελεύθερο, ενώ με ατομικά ρεκόρ βρέθηκε επίσης πολύ κοντά στην 8άδα των φιναλίστ και στα 800μ και 1500μ (11η και 10η θέση αντίστοιχα).

Όπως αναφέρει και ο προπονητής του Πρωταθλητή Ελλάδος… το βάθρο δεν είναι «μακριά» για τον Δημήτρη Μάρκο, ο οποίος φάνηκε σε εξαιρετική κατάσταση τόσο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, όσο και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης τον Ιούνιο, έχοντας πλέον καθιερωθεί στην Εθνική ομάδα – μην ξεχνάμε και την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρσι.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξανδρος Μοράρης δήλωσε στο #Aquafeed24:

«Το Πανευρωπαϊκό της Ρώμης ήταν άκρως πετυχημένο για τον Δημήτρη αφού κατέλαβε μια 8η και δύο εξίσου τιμητικές και υψηλές θέσεις -10η και 11η – σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ. Η απόσταση από το βάθρο μικραίνει, όμως υπάρχει ακόμα και είναι σημαντική. Ο Δημήτρης αξιοποίησε την ευκαιρία, πλησίασε τα μεγάλα ονόματα και έδειξε μέταλλο μεγάλου αθλητή. Γνωρίζουμε ότι η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη αλλά αυτό είναι κάτι που μας ενεργοποιεί και μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για ό,τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Είμαι περήφανος όπως θα ήταν ένας δάσκαλος για τα παιδιά του, ειδικά όταν ξέρεις ότι έχεις βάλει ένα λιθαράκι κι εσύ στην πρόοδο του. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε διαφορετικής φύσης προκλήσεις, έχοντας διαμορφώσει έναν δικό μας τρόπο να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να εμπνεύσουμε όσους περισσότερους γίνεται να αγαπήσουν το νερό και να γνωρίσουν το άθλημα της κολύμβησης.

Ο Κος Γιαννόπουλος είχε πει πως η κολύμβηση είναι ο πυλώνας του οικοδομήματος της ΚΟΕ. Προπονητές και αθλητές λοιπόν πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε ο πυλώνας αυτός να δυναμώσει.

Εύχομαι σε όλη την οικογένεια του Υγρού Στίβου υγεία και επιτυχίες»!

Facebook Comments