Εμφανής ήταν η στενοχώρια στην ελληνική ομάδα μετά την ήττα από την Ολλανδία, που την έβγαλε από τα μετάλλια. Η Ελευθερία Πλευρίτου, μιλώντας μάλιστα στην κρατική τηλεόραση, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, τονίζοντας ότι «Δεν ήταν η μέρα μας σήμερα , το βήμα θα γινόταν αν νικούσαμε». Η Αλεξία Καμμένου ξεκαθάρισε ότι «Η ομάδα πρέπει να αφήσει πίσω τους εφιάλτες του παρελθόντος και να ονειρευτεί».

Αναλυτικά:

Αλεξία Καμμένου: «Τις προσδοκίες που υπήρχαν τις δημιουργήσαμε εμείς με τις καλές μας εμφανίσεις. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα. Η εμφάνισή μας σήμερα δεν ήταν καλή και νομίζω ότι αυτή η ομάδα πρέπει να αφήσει πίσω τους εφιάλτες του παρελθόντος και να ονειρευτεί. Για αυτό είμαστε εδώ, για αυτό ξεκινάμε κάτι καινούργιο. Χρειάζεται υπομονή, πίστη, αυτό θα γίνει βήμα-βήμα. Ενδεχομένως, δεν λέω πως δεν το ήθελα,  μια πρόκριση να μας αποπροσανατόλιζε Στο κρίσιμο παιχνίδι δείξαμε πως ακόμα δεν είμαστε έτοιμες να διαχειριστούμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πλέον θα εστιάσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο τουρνουά. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που ακολουθεί, θα εμφανιζόμαστε πιο έτοιμες για τη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών. Το μεγάλο μας ατού ήταν η άμυνα. Σήμερα από την αρχή δεν ήμασταν προσηλωμένες στην άμυνα, κάναμε πολλά ομαδικά και ατομικά λάθη/ Από την άλλη η Ελευθερία Πλευρίτου, που είναι μια πάρα πολύ σημαντική παίκτρια της ομάδας, χρεώθηκε δύο ποινές από πολύ νωρίς κάτι που μας κόστισε. Για να ξεπεραστούν τέτοιες καταστάσεις θέλει χρόνο και υπομονή και πίστη και αυτά θα τα έχουν τα παιδιά και θα τα καταφέρουν. Τα αμυντικά λάθη και η βιασύνη στην επίθεση μας κόστισαν κόντρα σε μια ομάδα που έχει παίκτριες που είναι πολλά χρόνια μαζί και πιο έμπειρη».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Δεν δείξαμε σήμερα δυστυχώς το πρόσωπο που θα θέλαμε, αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Δεχθήκαμε πολλές αποβολές σε σχέση με την Ολλανδία, κάτι που μας έκοψε τα πόδια, δεν είχαμε και καλό ποσοστό στον παραπάνω. Η ομάδα δεν βρέθηκε στη μέρα της σε ένα πολύ κρίσιμο ματς, ωστόσο έχουμε και άλλες διοργανώσεις όπως το Ευρωπαϊκό στα τέλη Αυγούστου όπου θα δείξουμε ότι αυτή η ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα. Δεν ήταν η μέρα μας σήμερα , το βήμα θα γινόταν αν νικούσαμε, δυστυχώς ο αθλητισμός έχει τα καλά και τα κακά, Δεν ήταν η μέρα μας, θα συνεχίσουμε με στόχο πλέον την πέμπτη θέση Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ωστόσο δεν είμαστε ευχαριστημένες. Δεν τελειώνει τίποτα με μια ήττα, υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα».

Πηγή: koe.org.gr