Άκης Οικονόμου: «Νιώθουμε όλοι πολύ περήφανοι για τη φοβερή εμφάνιση των παιδιών»

by Σεβαστή Βρακατσέλη

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου που συνόδευσε την αποστολή στο Δουβλίνο για το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, έκανε τον απολογισμό στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Όλοι οι προπονητές που βρεθήκαμε στη διοργάνωση καθώς και ο κ.Παντής, αρχηγός της αποστολής, νιώθουμε πολύ περήφανοι για τη φοβερή εμφάνιση των πρωταθλητών και πρωταθλητριών μας. Τα έξι μετάλλια, τα τρία χρυσά, το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024 και το πανελλήνιο ρεκόρ, συν τους 16 συνολικά τελικούς, αντικατοπτρίζουν όλη τη προσπάθεια των παιδιών. Και η συμπεριφορά τους και η προσπάθεια τους ήταν εξόχως τιμητική, αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει προηγηθεί, και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές τους. Σίγουρα κάποιοι θα ήθελαν καλύτερα αποτελέσματα, κάποιοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους, όμως το κλίμα που είχαμε και η αλληλοϋποστήριξη που υπήρχε ήταν σπουδαία και ενθαρρυντική. Συζητήθηκε η ελληνική κολύμβηση, η αποτίμηση πως καταταγήκαμε στις κορυφαίες δυνάμεις βάζει μια πολύ καλή κατακλείδα στη φετινή αγωνιστική χρονιά και την παρουσία της κολύμβησης στις διεθνείς διοργανώσεις».

Ο Άκης Οικονόμου, έκανε επίσης αναφορά στην παρουσία του αθλητή του, Στέργιου Μάριου Μπίλα: «Όλη η προσπάθεια των τελευταίων ετών αρχίζει και δίνει αποτελέσματα. Η καταξίωση έρχεται με τα μετάλλια και τις επιδόσεις. Η συνύπαρξη με τον Κριστιάν Γκολομέεβ είναι και για μένα πολύ σημαντική και είναι πολύ τιμητικό που κι οι δύο θα αγωνισθούν στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ολοκλήρωσε ο κ.Οικονόμου προσθέτοντας ότι «Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους προπονητές που βρέθηκαν στο Δουβλίνο, στον Κώστα Χατζηπέτρου, στον Αλέξανδρο Μοράρη που ήρθε με δικά του έξοδα, και στον Γιώργο Δαμασιώτη αλλά και στον κ.Παντή που ήταν όλες τις στιγμές δίπλα μας. Να ευχαριστήσω για τη προσπάθεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας απέναντι στο να υποστηρίζει τους αθλητές με τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου του κλιμακίου στο ΟΑΚΑ. Φαίνεται ότι η οργανωμένη και επιστημονικά δομημένη δουλειά με καλές συνθήκες σίγουρα αποτελεί προϋπόθεση να έρθουν τα πολύ καλά αποτελέσματα. Εύχομαι σε όλους να έχουν καλή συνέχεια και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα την ερχόμενη χρονιά».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA