Ο «βασιλιάς» της κολύμβησης Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στο 90ό Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (12/6) το απόγευμα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Η θρυλική ομάδα του Πειραιά «κλείδωσε» το 62ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 26ο διαδοχικό! Ο Ολυμπιακός τα σάρωσε όλα στο πέρασμά του και πανηγυρίζει, μέσα στη Θεσσαλονίκή ακόμη έναν τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν την πρώτη θέση τόσο στη Γενική Βαθμολογία, όσο και σε αυτές των Ανδρών και των Γυναικών. Στη 2η θέση της Γενικής βρέθηκε ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και στην 3η ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Είναι το 30ό «τρεμπλ – 11ο σερί – της ιστορίας του ερυθρόλευκου τμήματος κολύμβησης, που από το 1969 και μετά έχει χάσει μόλις δύο πρωταθλήματα (1987, 1995) ενώ τα τελευταία 21 χρόνια, έχει κάνει 20 τρεμπλ (γενική, ανδρών, γυναικών). Να θυμίσουμε πως το πρωτάθλημα του 1995 το είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (τότε) αλλά ο ΑΝΟΓ είχε καταθέσει ένταση και λίγους μήνες μετά την κέρδισε και πήρε το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος στην κάμερα της ΕΡΤ είπε: «Ο Ολυμπιακός βιώνει τα καλύτερά του χρόνια ως Σύλλογος. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι πάντα δίπλα μας». Δείτε τους τρεις πρώτους στις βαθμολογίες:

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 1.314,5

Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 1.003,0

Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ 647,5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 652,0

Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 576,0

Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ 396,0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 662,5

Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 427,0

Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ 251,5

Τα φαβορί κέρδισαν τις πρώτες τελικές κούρσες στην τελευταία μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ανοιχτής κατηγορίας, ανάμεσά τους και οι πρωταθλητές Ευρώπης Άννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Χρήστου. Τις σκυταλοδρομίες πήρε πάλι ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων και οι τελικές βαθμολογίες ΕΔΩ.

Facebook Comments