Άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ο Θανάσης Κυνηγάκης αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο αθλητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη στον πρώτο τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του στα 10 χλμ. ανοιχτής κολύμβησης στο Ocean Park της Γεοσού (περίπου 130χλμ. από την Γκουανζού) τερμάτισε 13οςσε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα μένοντας για μόλις 10 δευτερόλεπτα εκτός της πρώτης δεκάδας που σφράγιζε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες την επόμενη χρονιά στο Τόκιο.

Ο Κυνηγάκης ξεκίνησε πολύ δυναμικά την κούρσα που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας μέτρα της. Στα πρώτα χιλιόμετρα  ήταν στους πέντε προπορευόμενους ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερός σε όλο τον αγώνα όπου βρισκόταν από την 10ηώς την 20ηθέση σύμφωνα με τα περάσματά του.

Στα τελευταία 2.000μ. από την 16ηθέση ανέβαινε σταθερά για να φτάσει στην 11ηστα 500 πριν τον τερματισμό και να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί που η εμπειρία μίλησε τελικά από τους αντιπάλους του οι οποίοι σε ένα πολύ απαιτητικό τερματισμό που στο μεγαλύτερο μέρος του κρίθηκε στο φωτο φινις ο Έλληνας κολυμβητής δεν μπόρεσε να χτυπήσει 10οςτην πλακέτα τερματισμού με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πρόκρισης.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ που τερμάτισε σε 1.47.55 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1.47.56.   Την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε  ο επίσης Γερμανός Μούφελς με 1.47.57

Κυνηγάκης : «Μου έμεινε η πικρία αλλά έμαθα πολλά» 
«Η αλήθεια είναι ότι μου έμεινε μια μικρή πικρία που χάθηκε στο τέλος η είσοδος στη πρώτη δεκάδα και η πρόκριση αλλά δεν απογοητεύομαι» τόνισε ο Θανάσης Κυνηγάκης λίγη ώρα μετά τον τερματισμό του «Δεν φανταζόμουν ότι ο αγώνας θα ήταν έτσι. Εξελίχθηκε πολύ πιο δύσκολος απο ότι περίμενα , απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό σχεδόν από το ξεκίνημα κι έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα. Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Σε αυτό τον αγώνα , που ήταν ο πρώτος μου επίσημος διεθνής, μου στοίχησαν κάποια λάθη. Θα τα διορθώσω μαζί με τον προπονητή μου και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω να πάρω την πρόκριση για το Τόκιο» συμπλήρωσε ο κολυμβητής του Π.Φαλήρου.
 Αναφερόμενος στην κούρσα του Κυνηγάκη ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος τόνισε:
«Ήταν πάρα πολύ καλός , έκανε κάποια  λαθάκια που του στέρησαν την 10άδα και την πρόκριση . Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμπειρία από παγκόσμιο πρωτάθλημα και τόσο ανταγωνιστικό αγώνα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύουμε ότι θα πάρει άνετα την πρόκριση για το Τόκιο από το προολυμπιακό στη Φουκουόκα.  Ήταν μια πολύ γρήγορη και δυνατή κούρσα . Ο Θανάσης έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων , διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα από μόνος του και βρισκόταν κοντά στην 10άδα μέχρι τα τελευταία μέτρα . ίσως έκανε το τελικό σπριντ λίγο νωρίτερα από ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να μείνει απο δυνάμεις στο τερματισμό και να χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον στόχο»

Facebook Comments