Άγγελος Αλμπέρτης: Διαμαντάκι της Μονακό έχει όνειρο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδος

Ονομάζεται Άγγελος Αλμπέρτης, παίζει πόλο και διαπρέπει στο Πριγκιπάτο και τα ηλικιακά πρωταθλήματα της Γαλλίας!

by Μάνος Φυρογένης

Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα του οίκου μας, η ελληνική υδατοσφαίριση ανθίζει και υπόσχεται. Στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Γαλλίας πέρα από τον Άλκη Λοράντο, γιο του Τεό, που τα πάει περίφημα ένα άλλο άστρο ανατέλλει. Είναι αυτό του Άγγελου Αλμπέρτη και ξεπροβάλει από το Μονακό.

Σε μία χώρα που διαρκώς αναπτύσσεται στον τομέα του υγρού στίβου και η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων έχει λειτουργήσει επιδραστικά στη βελτίωση του προϊόντος από τις… ρίζες του μάλιστα, η ομάδα του Μονακό διακρίνεται – με τις ευλογίες του Πρίγκιπα που στηρίζει την ομάδα σε κάθε παιχνίδι – μαζί και ένα Ελληνόπουλο.

Ο Άγγελος στέφθηκε back-to-back πρωταθλητής με τον σύλλογό του στην ηλιακή κατηγορία των U17 ενώ συνέβη για τρίτη συνεχόμενη φορά το ίδιο και στο δικό του γκρουπ (U15). Η συνεισφορά του μάλιστα στο επίτευγμα της ομάδας που κυριαρχεί στα πρωταθλήματα, ήταν μεγάλη. Ιδίως αγωνιζόμενος κόντρα σε παιδιά της ηλικίας του.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο γεννημένος στον Πειραιά Άγγελος, δεν σταμάτησε να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Με 47 γκολ ήταν δεύτερος αλλοδαπός σκόρερ του πρωταθλήματος U15 και τέταρτος γενικότερα σε σύνολο 14 ομάδων.

Εκείνος μάλιστα ήταν ο MVP του πρώτου τελικού κόντρα στο Στρασβούργο, βάζοντας τρία γκολ σε οκτώ προσπάθειες για το τελικό 6-6 ενώ δεν έχασε επ’ ουδενι τη σύνδεσή του με το αντίπαλο τέρμα ούτε στον δεύτερο τελικό (8-8). Άλλο ένα οριακό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι για να κατακτήσει η Μονακό το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της αντιπάλου. Ιδιαίτερα «οικονομικός» ήταν και σε αυτό το παιχνίδι ο Άγγελος… που σημείωσε δύο γκολ σε πέντε τελικές προσπάθειες.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας παίζει τα τελευταία οκτώ χρόνια πόλο στην ομάδα του Μονακό όπου ζει μαζί με τους γονείς του. Στη διάρκεια της χρονιάς έλαβε μέρος σε γνωστό διεθνές ισπανικό καμπ της BIWPA στη Βαρκελώνη ηλικίας 11-17 ετών ενώ το καλοκαίρι αυτό θα συμμετάσχει σε καμπ στην Βάρνα που διοργανώνουν ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Ισπανίας και της Σερβίας.

Ο Άγγελος… βρίσκεται στα ραντάρ της Εθνικής Ομάδας καθώς έχει κληθεί και συμμετάσχει σε διάφορα καμπ. Το ίδιο έχει συμβεί και με την Εθνική Γαλλίας όπου μένει μεγαλώνει. Ο ίδιος βέβαια θα ήθελε να φορέσει το «γαλανόλευκο» σκουφάκι και να εκπροσωπήσει στις διεθνείς διοργανώσεις το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Και πως να μη συμβεί αυτό όταν έχει για πρότυπο τον Άγγελο Βλαχόπουλο και τον Ντίνο Γενηδουνιά; Αθλητές που κοσμούν την ελληνική υδατοσφαίριση όπου κι αν αγωνίζονται, δύο από τους κορυφαίους του είδους τους παγκοσμίως. Όνειρό του είναι κάποια στιγμή να αγωνιστεί για τον Ολυμπιακό και να παίξει για την πόλη που γεννήθηκε και επιστρέφει κάθε καλοκαίρι.

Στον αγαπημένο του Πειραιά και την Καστέλα, ο Άγγελος προπονείται τα καλοκαίρια για να παραμείνει σε φόρμα και να μη χάσει την επαφή του με το νερό. Ένα όνομα που δεδομένα θα απασχολήσει μελλοντικά και καλά είναι οι αρμόδιοι να έχουν μεριμνήσει ώστε να μη χαθεί το… διαμαντάκι.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA