Αδερφές Πλευρίτου στο #AQF24: «Από το Σάββατο κλαίμε όλη την ώρα»

by Μάνος Φυρογένης

Των Ορέστη Κανελλόπουλου και Γιώργου Χρήστου

Εμφανώς συγκινημένες, ανακουφισμένες αλλά και περήφανες για το τεράστιο επίτευγμα της Εθνικής Γυναικών και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 μετά από 16 ολόκληρα χρόνια εμφανίστηκαν οι αδελφές Πλευρίτου στη κάμερα του #AQF24.

Μαργαρίτα, Ελευθερία και Βασιλική σε έντονο συγκινησιακό φορτίο και δάκρυα χαράς μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους από την τεράστια επιτυχίας της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν που συνοδεύτηκε με το χάλκινο μετάλλιο ως κερασάκι στη τούρτα.

Ελευθερία Πλευρίτου: «Σίγουρα η χαρά είναι απερίγραπτη. Από το Σάββατο κλαίμε όλη την ώρα. Είναι οι θυσίες πολλών χρόνων μαζί με την Μαργαρίτα έχουμε ζήσει δώδεκα γεμάτα χρόνια άγχος, λύπη, αγκάθι στη καρδιά για δύο Ολυμπιάδες που δε περάσαμε. Ήταν ένα βήμα μετά από πάρα πολλά χρόνια με θυσίες, λύπη, στεναχώριες. Ήρθαν και κάποιες διακρίσεις. Απλά ήταν δύσκολο το κομμάτι που δε προκρινόμασταν και μας ήταν ένα έξτρα βάρος την επόμενη γιατί όλοι έλεγαν ότι η Εθνική δε πέρασε. Είχαμε και τώρα ένα βάρος αλλά το καταφέραμε μαζί με το καλύτερο τρόπο με ένα μετάλλιο μαζί και η διάκριση. Για λίγο θα ηρεμήσουμε και βλέπουμε το επόμενο που είναι το Παγκόσμιο.»

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Τα συναισθήματα είναι στο μάξιμουμ, δεν πάει παραπάνω. Δεν είναι μόνο γι’ αυτή την ομάδα, τα 15 κορίτσια που ήταν στο Ευρωπαϊκό αλλά είναι για πολλές άλλες αθλήτριες που είμαστε συμπαίκτριες. Δίναμε τη ψυχή μας κάθε μέρα στη προπόνηση, κάναμε πολλές θυσίες για να μπορέσουμε να βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα καταφέραμε και δε θα μπορούσα να μην είμαι περισσότερο υπερήφανη γι’ αυτή την ομάδα. Τα κεφάλια κάτω γιατί έχουμε το Παγκόσμιο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι τώρα που έφυγε το μεγάλο βάρος της πρόκρισης θα έρθουν πολύ μεγάλες διακρίσεις γι’ αυτή την ομάδα διότι έχει ταλέντο, θέληση και πείσμα και προσπαθούμε πάρα πολύ στις προπονήσεις».

Βασιλική Πλευρίτου: «Όπως φαίνεται η συγκίνηση είναι απερίγραπτη. Οι μισές δε το έχουμε συνειδητοποιήσει. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα. Τώρα ξεκινάει το καλό. Έχουμε μπροστά μας ένα Παγκόσμιο που πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να δείξουμε ότι άξια πήραμε την πρόκριση. Ωστόσο είμαστε όλες είμαστε συγκινημένες και δε μπορούμε να το εκφράσουμε πραγματικά πόσο ευτυχισμένες νιώθουμε».

Είναι μια λύτρωση;

Αγαθά κόποις κτώνται και σαφέστατα η επίτευξη του στόχου έσυρε μαζί και τη λύτρωση, όπως συμφώνησε και η Ελευθερία Πλευρίτου: «Λύτρωση και ανακούφιση. Μας έφυγε το βάρος που λέμε. Ήταν ένα βάρος πόσο μάλλον στο άθλημα μας που η πρόκριση στο γυναικείο ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν πιο δύσκολο να προκριθείς παρά να είσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλοί αυτό δε το καταλαβαίνουν και το θεωρούν σαν δικαιολογία. Όντως ήταν γιατί το βιώσαμε και έπαιρναν θέσεις από τις άλλες ηπείρους που δεν ήταν καλές σε αντίθεση με πιο καλές ευρωπαϊκές ομάδες που ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Μας έχει δώσει ανακούφιση να συνεχίσουμε λίγο πιο ελεύθερα και με λυμένα τα χέρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

Τι άλλαξε και τώρα δεν υπήρχε φόβος;

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Νομίζω ότι κουραστήκαμε μετά από τόσα χρόνια ενώ ξέραμε ότι το αξίζουμε, κάτι πάντα να μας κρατούσε κάτι πίσω. Υποσχεθήκαμε η μια στην άλλη και πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας ότι πρέπει να βρισκόμαστε στη μεγάλη γιορτή. Έχουμε παλέψει και έχουμε θυσιάσει τα πάντα και δείξαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Ιταλία».

Για το πώς νιώθετε ότι βρίσκονται τα ονόματά σας στη μεγαλύτερη στιγμή της Εθνικής Γυναικών;

Ελευθερία Πλευρίτου: «Οι στιγμές αυτές είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι με τις συμπαίκτριες σου πόσο μάλλον όταν είναι οι αδελφές σου. Το ωραιοποίει ακόμα πιο πολύ. Θα μπορούσε ακόμα και ατομικά αν το κατάφερνε μια μόνη της θα ήταν ωραίο. Τώρα είναι λίγο πιο οικογενειακό έχεις τους δικούς σου ανθρώπους πιο κοντινούς, είναι τα αδέλφια και οι γονείς. Είναι φανταστικό και μοναδικό».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είμαι πάρα πολύ περήφανη και για τις δύο και βασικά για όλη την ομάδα πόσο μάλλον γι’ αυτές τις δύο που είναι οι μικρές μου αδελφές και τις αγαπάω τόσο πολύ και θα βρισκόμαστε παρέα στη μεγαλύτερη διοργάνωση».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA