Στην πόλη του Βόλου βρίσκονται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα οι ξένοι πολίστες του Βόλου Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Η συμμετοχή στην Α1 Ανδρών αποτελεί για τον Αμερικανό Λουίς Αράγια και τον Αυστραλό Νικ Χάλαμ μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν την αξία τους σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό δήλωσαν οι ίδιοι στη «Θ» που ήταν το μοναδικό μέσο της Μαγνησίας που έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση με τη νέα τους ομάδα.

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση μετέχει στην Α1 Ανδρών για δεύτερη συνεχή χρονιά με ρόστερ νεανικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από Βολιώτες αθλητές. Όμως, η διοίκηση αποφάσισε να ενισχυθεί η ομάδα και με ξένους πολίστες, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και να κυνηγήσει με αξιώσεις την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Ο πρόεδρος Τάσος Μαρινάγης με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ  και ο προπονητής Νίκος Βενετόπουλος εξέτασαν πολλές περιπτώσεις πριν καταλήξουν στον Αμερικανό Λουίς Αράγια και τον Αυστραλό Νικ Χάλαμ, οι οποίοι αγωνίζονται στην περιφέρεια. Θεώρησαν ότι θα ταιριάξουν στη φιλοσοφία της ομάδας διότι δεν είναι μεγάλοι σε ηλικία (αμφότεροι γεννήθηκαν το 1998) και επειδή είναι παίκτες φιλόδοξοι με έντονη την επιθυμία να διακριθούν στη ελληνικό πρωτάθλημα που είναι ένα από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη.

Μετά από μία μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία οι δύο ξένοι πολίστες ήρθαν στην πόλη του Βόλου, είδαν για πρώτη φορά από κοντά τον νέο τους προπονητή και φυσικά γνωρίστηκαν με τους συμπαίκτες τους.

Η «Θ» βρέθηκε στην πρώτη προπόνηση του Αράγια και του Χάλαμ στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ και μίλησε μαζί τους. Οι δύο πολίστες έδειξαν ότι έχουν μεγάλη όρεξη για να παίξουν πόλο σε ένα δυνατό πρωτάθλημα, όπως το ελληνικό και δεν έκρυψαν τη μεγάλη τους φιλοδοξία που είναι να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Ας δούμε τα όσα μας είπαν:

 Για ποιο λόγο αποφασίσατε να αφήσετε τις χώρες σας για να παίξετε πόλο σε μια άλλη ήπειρο, στην Ευρώπη;

Ν. ΧΑΛΑΜ: «Μου παρουσιάστηκε μία μεγάλη ευκαιρία να παίξω σε μία άλλη χώρα που έχει ένα πρωτάθλημα πιο δυνατό από αυτό της Αυστραλίας. Μάλιστα, στο πρωτάθλημα της πατρίδας μου τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα με τον Covid-19, οπότε η πρόταση του Βόλου ήλθε την κατάλληλη στιγμή για μένα. Δεν θα μπορούσα να την αρνηθώ, γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα θα έχω τη δυνατότητα να παίξω σε σπουδαίους αγώνες με συμπαίκτες και αντιπάλους μεγάλης ποιότητας».

Λ. ΑΡΑΓΙΑ: «Και εγώ με τη σειρά μου είδα την πρόταση του Βόλου ως μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Πολλοί Αμερικανοί παίκτες έρχονται στην Ευρώπη για να παίξουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και από τη στιγμή που προέκυψε και σε μένα αυτό το ενδεχόμενο, δεν είχα κανέναν ενδοιασμό στο να έλθω στην Ελλάδα. Θεωρώ πολύ σημαντικό για την καριέρα κάθε αθλητή να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, ώστε και ο ίδιος να γίνεται καλύτερος».

Τι γνωρίζετε για το ελληνικό πρωτάθλημα και τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό;

Ν. ΧΑΛΑΜ: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι φανταστικό. Παίζουν σε αυτό σπουδαίοι αθλητές, Έλληνες και ξένοι. Φυσικά και γνωρίζω όλους τους Έλληνες διεθνείς που έπαιξαν στους Ολυμπιακούς και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο. Η Εθνική Ελλάδος έπαιξε εξαιρετικό πόλο σε αυτό το τουρνουά και θαυμάστηκε από όλο τον κόσμο της υδατοσφαίρισης».

Λ. ΑΡΑΓΙΑ: «Από τους Έλληνες πολίστες, γνωρίζω καλύτερα τον Κώστα Γενηδουνιά, καθώς αγωνίστηκε παλαιότερα στο Πανεπιστήμιο USC και κατέκτησε μαζί του τρία πρωταθλήματα NCAA. Τώρα θα παίξω στην ίδια Λίγκα με αυτόν τον παίκτη και ενδεχομένως να βρεθώ αντίπαλός του. Αυτό θα το ήθελα πάρα πολύ. Γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκουμε σπουδαίους πολίστες. Είναι ένα από τα ποιοτικότερα της Ευρώπης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες στο χώρο της υδατοσφαίρισης;

Ν. ΧΑΛΑΜ: Θέλω πολύ να διακριθώ με το σκουφάκι του Βόλου στην ελληνική Α1, ώστε να κληθώ να παίξω στην εθνική ομάδα της χώρας μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά, αλλά και να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Λ. ΑΡΑΓΙΑ: Μεγάλος μου στόχος είναι να μπω στην ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ για το 2024. Θα προσπαθήσω σκληρά για να τα καταφέρω διότι αποτελεί το μεγάλο μου όνειρο να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό θέλω να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα με τον Βόλο, να τον βοηθήσω να υλοποιήσει τους στόχους του, ενώ σε προσωπικό επίπεδο επιθυμώ να βελτιώνομαι καθημερινά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου».

Τι έχετε μάθει για τη νέα σας ομάδα και την πόλη του Βόλου;

Ν. ΧΑΛΑΜ: «Λίγο γύρισα την πόλη, αλλά είδα ότι είναι πολύ όμορφη με αρκετές ανέσεις και φιλικούς ανθρώπους. Όσον αφορά την ομάδα, όλοι με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Τόσο ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, όσο και ο προπονητής με τους νέους μου συμπαίκτες, μου συμπεριφέρονται άψογα. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά».

Λ. ΑΡΑΓΙΑ: «Στην ομάδα με καλωσόρισαν με θέρμη. Γνωρίζω ότι τον προπονητή κ. Βενετόπουλο τον σέβονται όλοι στην Ελλάδα και ότι οι νέοι μου συμπαίκτες είναι ταλαντούχοι. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους. Όλοι είναι πολύ φιλόξενοι και καταλαβαίνω ότι ήρθα σε έναν σύλλογο με οικογενειακό κλίμα και με ανθρώπους που φροντίζουν να μη μας λείπει τίποτα. Για την πόλη του Βόλου θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ ωραία, στο μικρό διάστημα που πρόλαβα να τη δω».

Facebook Comments