Μετά την πολύ σημαντική πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στην Πάτρα, ο Εθνικός Πειραιά επέστρεψε στο Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών υποδεχόμενος το Ναυτικό ‘Ομιλο Βουλιαγμένης στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη Β’ Φάση της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο «Π.Καπαγέρωφ».

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς κατάφερε χάρη σε μία εκρηκτική επιθετικά τέταρτη περίοδο να ξεφύγει στο σκορ και να πάρει τη νίκη με 15-9, «χτυπώντας» κυρίως στην κόντρα. Από την άλλη, το σύνολο του Φάνη Κουντουδιού ήταν άκρως ανταγωνιστικό για τρία οκτάλεπτα, μένοντας κοντά στο σκορ για 25-26 αγωνιστικά λεπτά, μέχρις ότου οι φιλοξενούμενοι πάρουν τα ηνία του αγώνα. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης μιλήσαμε με τον άμεσο συνεργάτη του προπονητή των «κυανόλευκων», τον Αντώνη Βλοντάκη, ο οποίος μας εξήγησε τι είδε εκείνος στην αναμέτρηση, τι θέλει η ομάδα του να κρατήσει και τι να βελτιώσει, ενώ συζητήσαμε επίσης για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη αλλά και για την απόδοση του τερματοφύλακα του Εθνικού Ιάσoνα Γρηγοριάδη.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Βλοντάκης στο #AQF24:

Τι είναι αυτό που σας έμεινε από την αναμέτρηση με την Βουλιαγμένη, ποια στοιχεία κρατάει η ομάδα και ποια θέλει να βελτιώσει;

«Θεωρώ ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο. Εκεί όμως, η Βουλιαγμένη είναι μία ομάδα η οποία αν βρει την ευκαιρία να παίξει στην κόντρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Χάσαμε λίγο το μυαλό μας, κουραστήκαμε και χάσαμε δίκαια στο τέλος. Από το παιχνίδι κρατάμε ότι τρώμε πολύ δύσκολα γκολ στο έξι εναντίον έξι και ότι όταν έχουμε καθαρό μυαλό είμαστε πολύ δημιουργικοί στον παίκτη παραπάνω. Αυτά που πρέπει να δούμε και να βελτιώσουμε είναι σίγουρα η αμυντική μας κόντρα, απέναντι σε ομάδες που είναι πάρα πολύ κολυμπημένες όπως ο ΝΟΒ. Κοιτάζουμε με αισιοδοξία τη συνέχεια της Β’ Φάσης, θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.

Τι περιμένετε να δείτε στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ τη Θεσσαλονίκη;

«Θεωρώ ότι αν παίξουμε, όπως παίξαμε σήμερα, έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Η ομάδα είναι δουλεμένη καλά, υπάρχει ομοιογένεια και γνώση του αθλήματος από έμπειρους παίκτες που διαθέτουμε, οπότε πιστεύω ότι αν είμαστε ψύχραιμοι και χάσουμε το μυαλό μας έχουμε πολλές πιθανότητες».

Πως είδατε την απόδοση του τερματοφύλακα της ομάδας Ιάσoνα Γρηγοριάδη;

«Ο Ιάσoνας είναι ένας τερματοφύλακας που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι από τους καλούς της Α1. Είχε καθαρό μυαλό, είχε σωστές τοποθετήσεις και κατάφερε να αποσοβήσει γκολ πάρα πολύ δύσκολα. Κατ’ εμέ ο τερματοφύλακας είναι ένα βαρόμετρο για την ομάδα και εμείς έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τον Ιάσoνα που σήμερα βρέθηκε σε καλή μέρα. Εύχομαι να συνεχίσει στα ίδια στάνταρ απόδοσης και όλα θα πάνε καλά».

Πηγή φωτογραφίας: ethnikos.org.gr