Ά. Οικονόμου: «Είμαι σίγουρος πως ο κ. Αυγενάκης θα βοηθήσει τον Γκολομέεβ»

by Aquafeed 24

Έκκληση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να συνδράμει στο αίτημα του Κριστιάν Γκολομέεβ για αναβολή στράτευσης έως το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, απηύθυνε ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή κολύμβησης, Ακης Οικονόμου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 Fm.

«Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είχε ζητήσει αρχικά αναβολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, προκειμένου να προετοιμαστεί και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, που ήταν προγραμματισμένοι να διαξεχθούν το καλοκαίρι του 2020. Η μετάθεση, όμως, της διοργάνωσης εξαιτίας της Covid 19 για τον προσεχή Ιούλιο μας ανάγκασε να ζητήσουμε, μέσω της ΚΟΕ, νέα αναβολή ώστε ο Κριστιάν και να προετοιμαστεί απρόσκοπτα, αλλά και να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έχει ως στόχο και τη διάκριση. Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε από την στρατολογία πως αυτό δεν είναι εφικτό» εξήγησε ο επιτυχημένος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ο πρωταθλητής μας δεν ζητά να μην πάει στρατό. Απεναντίας το θεωρεί υποχρέωσή του. Αυτό που ζητά είναι να μην παρουσιαστεί προ τον Ολυμπιακών Αγώνων. Θα πρέπει να βοηθήσει και ο υφυπουργός αθλητισμού. Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης έχει αποδείξει πως είναι πάντα στο πλευρό των αθλητών και στα δίκαια αιτήματά τους».
Ο κ. Οικονόμου εξήγησε τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο πρωταθλητής κολύμβησης του Εθνικού ΟΦΠΦ παρουσιαστεί στο τέλος Μαρτίου στη Ρόδο για να υπηρετήσει τη θητεία του: «O Γκολομέεβ επέλεξε να κάνει προετοιμασία στις ΗΠΑ, αφού στη χώρα μας τα κολυμβητήρια ανοιγόκλειναν λόγω  της πανδημίας. Εάν έρθει για να παρουσιαστεί στον στρατό και συγκεκριμένα στη Ρόδο, θα χάσει περισσότερες από 30 ημέρες προπονήσεων, αφού θα αναγκαστεί να μπει σε καραντίνα, αλλά και να κάνει το πρώτο κομμάτι της στρατιωτικής εκπαίδευσης μέχρι να τοποθετηθεί στο ΑΣΑΕΔ. Αυτό θα είναι καταστροφικό για το προπονητικό πλάνο, που έχει ως στόχο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας με αξιώσεις στους Ολυμπακούς αγώνες του Τόκιο».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA