Πόλο, Δέσποινα Δρακωτού στο #ΑQF24: «Εξ αρχής ήμασταν αποφασισμένες για το μετάλλιο – Έρχεται μία νέα γενιά κοριτσιών στην Εθνική ομάδα!»

Τον δικό της απολογισμό μετά το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής Νεανίδων στην Κίνα, έκανε μέσω του #AQF24, το «κλειδί» της ομάδας , Δέσποινα Δρακωτού.

by Κώστας Παππάς

Αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή, έχοντας την αντίληψη και τις σωστές βάσεις για να πραγματοποιεί ένα σύνθετο παιχνίδι για την ομάδα της. Σκοράρει, πασάρει, διαβάζει την άμυνα και διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά παρά το νεαρό της ηλικίας της, αποτελώντας ένα παράδειγμα αθλήτριας που καταφέρνει να κάνει τις συμπαίκτριες της καλύτερες μέσα στο νερό.

Ο λόγος για τη Δέσποινα Δρακωτού, η οποία μετά το χάλκινο μετάλλιο του Ζάγκρεμπ στην κατηγορία των Νέων Γυναικών, κατέκτησε και το ασημένιο, λίγο καιρό αργότερα, με εκείνη των Νεανίδων, έχοντας μάλιστα και στις δύο διοργανώσεις προπονήτρια την Ευτυχία Καραγιάννη.

Η 17χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις αυτό το καλοκαίρι με το σκουφάκι της «γαλανόλευκης», δείχνοντας για μία ακόμη φορά πως το μέλλον του ελληνικού πόλο προμηνύεται λαμπρό, αφού το ταλέντο… ξεχειλίζει. Το #AQF24 επικοινώνησε με την Δέσποινα Δρακωτού, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε τόσο για την πορεία της Εθνικής Νεανίδων μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου, όσο και για τις προσωπικές της φιλοδοξίες εν όψει της νέας σεζόν, που θα την βρει εκ νέου με το σκουφάκι των «ερυθρόλευκων», όπου αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξέλιξη του τρόπου παιχνιδιού της χρόνο με τον χρόνο ενώ για το τέλος προσπάθησε να μας βάλει στα… ενδότερα της ομάδας, αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα των συμπαικτριών της.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΔΡΑΚΩΤΟΥ ΣΤΟ #AQF24

Πρώτα από όλα θερμά συγχαρητήρια το τεράστιο επίτευγμα σας να τερματίσετε στην δεύτερη θέση του κόσμου. Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας τα συναισθήματα σου τώρα που έχουν πέσει κάπως οι παλμοί από το κουραστικό ταξίδι και έχετε επιστρέψει πια στην βάση σας;

«Σας ευχαριστούμε πολύ! Ειλικρινά, τα συναισθήματα είναι απίστευτα. Τώρα που έχουμε επιστρέψει και οι ρυθμοί έχουν πέσει λίγο, μπορώ πραγματικά να συνειδητοποιήσω το μέγεθος αυτού που καταφέραμε. Το να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση στον κόσμο είναι κάτι απίστευτο και νιώθω βαθιά περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Παρόλα αυτά υπάρχει και μια σκέψη για το τι θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα. Είναι αδύνατο να μη σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες που ίσως να άλλαζαν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, αισθάνομαι τυχερή και ευγνώμων για την εμπειρία αυτή. Η ικανοποίηση είναι φυσικά τεράστια. Η σκληρή δουλειά, η προετοιμασία, οι θυσίες, όλα άξιζαν. Αυτές οι στιγμές είναι ανεπανάληπτες και θα μείνουν για πάντα. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, γεμάτη ένταση και συγκίνηση, και το γεγονός ότι μπορέσαμε να φτάσουμε τόσο ψηλά με γεμίζει χαρά. Είμαι ενθουσιασμένη για το τι έρχεται και ανυπομονώ για τις επόμενες προκλήσεις. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι με επιμονή και αφοσίωση μπορείς να πετύχεις απίστευτα πράγματα, και είμαι πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να το ζήσω!»

Ποιο ήταν εκείνο το «key point» που κατάλαβες πως έχετε όλα τα φώτα να πετύχετε κάτι σπουδαίο; Ποιο ματς σε «έπεισε» ότι θα τα καταφέρετε και θα γυρίσετε με μετάλλιο στις αποσκευές σας;

«Από την αρχή της διοργάνωσης ήμασταν απόλυτα αποφασισμένες ότι θα επιστρέφαμε με ένα μετάλλιο. Ήταν κάτι που το πιστεύαμε όλες μας, το είχαμε δουλέψει και προετοιμαστεί για αυτό με κάθε λεπτομέρεια. Ένα καθοριστικό «key point» για εμένα ήταν το ματς στους ομίλους, όπου αντιμετωπίσαμε την Ισπανία, μία από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Παρόλο που χάσαμε, καταφέραμε να τις κοντράρουμε στα ίσα, δείχνοντας ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι στα φαβορί. Εκεί συνειδητοποίησα ότι έχουμε τη δυναμική και τις δυνατότητες να φτάσουμε μακριά. Το παιχνίδι που με «έπεισε» πραγματικά ότι μπορούμε να γυρίσουμε με μετάλλιο στις αποσκευές μας ήταν ο ημιτελικός. Η απόδοσή μας, η συνοχή και το πάθος που βγάλαμε στο νερό απέναντι σε μια ομάδα παγκοσμίου επιπέδου όπως είναι η Αμερική έδειξαν ότι μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε τους καλύτερους. Εκείνη τη στιγμή η σκέψη του μεταλλίου δεν ήταν πλέον όνειρο – ήταν κάτι απτό, σχεδόν σίγουρο. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η πίστη στην ομάδα μας οδήγησαν στη δεύτερη θέση του κόσμου, και αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια επιτυχία. Από την αρχή είχαμε την πεποίθηση ότι θα επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο και η κάθε εμφάνισή μας μέσα στο τουρνουά το επιβεβαίωνε όλο και περισσότερο».

Η επιτυχία σας έρχεται μετά από το χάλκινο μετάλλιο στις Νέες Γυναίκες στο Ζάγκρεμπ πριν λίγο καιρό. Τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό πόλο και για την Εθνική ομάδα Γυναικών μακροπρόθεσμα; Είναι ένα «μήνυμα» ότι έρχεται σπουδαία γενιά κοριτσιών που θα εκπροσωπήσει την γαλανόλευκη μελλοντικά σε επίπεδο Γυναικών; 

«Η επιτυχία μας, μετά και το χάλκινο μετάλλιο στις Νέες Γυναίκες στο Ζάγκρεμπ, δείχνει ξεκάθαρα ότι το ελληνικό πόλο βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία και έχει μπροστά του ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Αυτό που καταφέραμε, τόσο στις Νέες Γυναίκες όσο και τώρα, δεν είναι απλώς μεμονωμένες επιτυχίες, αλλά σημάδια μιας σπουδαίας γενιάς αθλητριών που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τις δυνατότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο. Για το ελληνικό πόλο, αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν μια απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται στον χώρο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Αυτή η επιτυχία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι αναδύεται μια νέα γενιά κοριτσιών με εξαιρετικές ικανότητες και προοπτικές, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια στέρεη βάση για το μέλλον της Εθνικής ομάδας Γυναικών. Οι νέες αθλήτριες θα έχουν την απαραίτητη στήριξη και εμπειρία για να συνεχίσουν να εκπροσωπούν την Ελλάδα με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Νιώθουμε βαθιά χαρά και τιμή που μπορούμε να είμαστε μέρος αυτής της πορείας και να ανοίγουμε τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

Χρόνο με τον χρόνο, οι αθλητές εξελίσσονται βάζοντας νέα πράγματα στο παιχνίδι τους. Η Δέσποινα Δρακωτού τι διαφορετικό έβαλε στο παιχνίδι της αυτό το καλοκαίρι που δεν είχε πέρυσι σε μεγάλο βαθμό;

«Με την πάροδο του χρόνου, οι αθλητές εξελίσσονται, προσθέτοντας νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους. Έτσι λοιπόν, φέτος, η δική μου προσέγγιση στο πόλο έχει αλλάξει αρκετά. Αυτό το καλοκαίρι, εργάστηκα περισσότερο στην ταχύτητα και την αντίληψή μου στο παιχνίδι, ώστε να μπορώ να διαβάζω καλύτερα τις φάσεις και να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Επιπλέον, εστίασα στην αμυντική μου προσέγγιση και στη συνεργασία με τις συμπαίκτριές μου. Έχω μάθει να αξιοποιώ καλύτερα τις τακτικές που εφαρμόζει η ομάδα, προκειμένου να είμαι πιο αποτελεσματική στην άμυνα και να στηρίζω την ομάδα σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Νιώθω ότι αυτή η εξέλιξη έχει όχι μόνο βελτιώσει την ατομική μου απόδοση, αλλά έχει επίσης ενισχύσει τη συνοχή της ομάδας. Είναι σημαντικό για μένα να συνεχίζω να εξελίσσομαι και να συμβάλλω στην επιτυχία της Εθνικού μας συγκροτήματος».

Σε προσωπικό επίπεδο, ανανέωσες πρόσφατα την συνεργασία σου με τον Ολυμπιακό. Πως κυλάει η προετοιμασία μέχρι στιγμής και ποιες είναι οι φιλοδοξίες της Δέσποινας για την νέα χρονιά;

«Σε προσωπικό επίπεδο, πρόσφατα ανανέωσα τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό, κάτι που με γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό. Μόλις προχθές επιστρέψαμε από την Εθνική ομάδα, οπότε δεν έχω ξεκινήσει ακόμα τις προπονήσεις με τον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ όμως να ενταχθώ και πάλι στην ομάδα μου και να αρχίσω την προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Οι φιλοδοξίες μου για αυτή τη χρονιά είναι μεγάλες. Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως αθλήτρια, να δουλέψω σκληρά και να συμβάλλω στην επιτυχία της ομάδας μου. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικήσουμε τίτλους τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Είμαι πολύ αισιόδοξη για όσα έρχονται και ανυπομονώ να δουλέψω με τις συμπαίκτριές μου και τους προπονητές μου»!

Ερώτηση για το τέλος. Θέλω να μας πεις, από την ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο στην Κίνα, ποια ειναι πιο αγχώδης, ποια είναι εκείνη με το περισσότερο χιούμορ, ποια είναι πιο σοβαρή και με ποια η σχέση σας είναι καλύτερη από ότι περίμενες όταν την γνώρισες;

«Από την ομάδα μας, θα έλεγα ότι η πιο αγχώδης είμαι εγώ, αν και πολύ αγχώδης είναι και η Νεφέλη Κοβάτσεβιτς. Όσον αφορά το χιούμορ η Ελένη Μπέτα είναι στα σίγουρα εκείνη που μας κάνει να γελάμε ενώ η πιο σοβαρή κατά τη γνώμη μου είναι η Αριάδνη Καραμπέτσου. Γενικότερα με όλες τις συμπαίκτριές μου, η σχέση μας είναι καλύτερη από ό,τι περίμενα. Μετά από τόσα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική επικοινωνία και συνεργασία, που μας έχει βοηθήσει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό δεσμό. Κάθε μία από αυτές έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει, και νιώθω πολύ τυχερή που τις έχω ως συμπαίκτριες».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA