Μαρία Δασκαλοπούλου: «Εξαιρετική διοργάνωση, το επόμενο μετάλλιο της Εθνικής να είναι χρυσό»

Για εξαιρετική διοργάνωση και φιλοξενία στην Τσενγκτού της Κίνας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Νεανίδων, έκανε λόγο η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου.

by Aquafeed 24

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2024 στην Κίνα θα έχει πάντοτε ένα έντονο «γαλανόλευκο» χρώμα. Η Εθνική Ομάδα έφτασε για μία ακόμα φορά στη ζώνη των μεταλλίων, έπαιξε στον τελικό και παρότι δεν ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επέστρεψε πίσω με το ασημένιο και πλατιά χαμόγελα. Μεταξύ άλλων από το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχθηκε και η κορυφαία παίκτρια του τουρνουά, μία μεγάλη τιμή για την αρχηγό Αριάδνη Καραμπέτσου, το ταξίδι της οποίας ξεκίνησε ήδη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πέρα όμως από τις πρωταγωνίστριες που έλαμψαν μέσα στο νερό και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον, παρουσία η Ελλάδα είχε και με άλλο τρόπο στη σπουδαία διοργάνωση.

Η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκολοπούλου ήταν μία από τις εκλεκτές για να διευθύνει παιχνίδια της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα ρέφερι ορίστηκε σε έξι αναμετρήσεις (Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία, ΗΠΑ-Αυστραλία, Μεξικό-Τουρκία για τη φάση των ομίλων, τον προημιτελικό Ιταλία-Ουγγαρία, τη συνάντηση της Νέας Ζηλανδίας με την Ιταλία για τις θέσεις 5-8 και εκείνη της Ολλανδίας με τη χώρα από την Ωκεανία και πάλι που έκρινε την 7η θέση).

Η Μαρία Δασκολοπούλου που διεύρυνε τις διεθνείς της παραστάσεις με μία ακόμα παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση και επέστρεψε μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την εμπειρία της από τη διοργάνωση την οποία χαρακτήρισε ως «εξαιρετική».

«Μία ακόμα σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Είναι πάντοτε τιμή να βρίσκομαι σε διοργανώσεις, όπου συναγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και η φιλοξενία μοναδική. Γενικότερα το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν υψηλό και οι ομάδες πολύ ανταγωνιστικές. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, είχα την ευκαιρία να διευθύνω έξι σημαντικούς και δύσκολους αγώνες υψηλού επιπέδου».

Φυσικά και ξέχωρα από τη δική της πορεία, δεν γινόταν να μην αναφερθεί η Μαρία Δασκαλοπούλου και στην Εθνική ομάδα. «Μια από τις κορυφαίες στιγμές του τουρνουά ήταν η παρουσία της εθνικής μας στον μεγάλο τελικό όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Η πορεία τους ήταν εντυπωσιακή και γεμάτη πάθος. Το να είμαι παρούσα σε τέτοιες όμορφες στιγμές για την ελληνική υδατοσφαίριση με γεμίζει υπερηφάνεια.

Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και στις προπονήτριες και εύχομαι ολόψυχα το επόμενο μετάλλιο να είναι χρυσό».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA