Εθνική Νεανίδων, πόλο: Αφίχθη στην Ελλάδα με πλατιά χαμόγελα και το ΑΣΗΜΕΝΙΟ στο λαιμό (photos)

Σε πάτρια εδάφη πάτησαν οι ασημένιες στον κόσμο αθλήτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη που έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη ξανά.

by Μάνος Φυρογένης

Μέσα σε τρεις περίπου εβδομάδες, η αίθουσα αφίξεων του διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» φόρεσε ξανά τα γιορτινά της για να υποδεχθεί ευτυχισμένα και δικαιωμένα από την προπόνηση και τους κόπους μιας μακράς και σκληρής προετοιμασίας, κορίτσια. Νέες, φιλόδοξες και ταλαντούχες αθλήτριες που για ένα ακόμα καλοκαίρι έκαναν τη «γαλανόλευκη» περήφανη. Αθλήτριες επίμονες που ανάγκασαν ξανά κόσμο και κοσμάκη να ασχοληθεί – για λίγες ώρες δυστυχώς – με τον φτωχό συγγενή του ελληνικού αθλητισμού, την υδατοσφαίριση.

Πιστή στο ραντεβού των επιτυχιών, η ελληνική υδατοσφαίριση φυλούσε τα καλύτερα για το τέλος. Συνηθισμένη να επιστρέφει από διεθνείς αποστολές με τα μπαγκάζια φορτωμένα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (23/9) και λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου – σε μια πορεία πέρα ως πέρα δίκαιη μέχρι τον τελικό – η Εθνική Νεανίδων προσγειώθηκε στην Ελλάδα. Πρόσωπα χαρούμενα, γεμάτα, ικανοποιημένα με το αργυρό περασμένο στο λαιμό και έναν αστερίσκο χρυσού για τα προσεχώς.

Το ταξίδι ήταν πολύωρο από την Κίνα και η κούραση συσσωρευμένη από τη μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων ημερών και μία ιδιαίτερα κοπιαστική προετοιμασία παρόλα αυτά όταν αντίκρυσαν τα οικεία τους πρόσωπα, αυτή εξαφανίστηκε για λίγο.

Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας υποδέχθηκε την αποστολή ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κύρκος. Επίσης, η ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής ομάδας γυναικών, Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της, Τάσος Πυρπιρής, καθώς και η Εύη Μωραϊτίδου, ήταν εκεί.

Η Νίκη Πιοβάν, πέρασε πρώτη και έφυγε πρώτη. Σε λίγες ώρες θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, καθώς θα ξεκινήσει τις σπουδές της στο «Χάρβαρντ», συνεχίζοντας παράλληλα να ασχολείται με το άθλημα που αγαπά. Σουτ… φαρμάκι.

Η Νίκη Πιοβάν τόνισε λοιπόν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ πως…: «Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά τρεις μήνες, νομίζω πως φάνηκε αυτό, θέλαμε ασφαλώς και το χρυσό μετάλλιο. Πιστεύω πως το αξίζαμε. Δείξαμε τί μπορούμε να κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε το 2025 στο παγκόσμιο στη Ταϊλάνδη. Όλες μας κάναμε τις θυσίες που απαιτούσε η προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι αλλά αυτό δεν ενόχλησε καμία μας. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και είναι τεράστια η τιμή να παίζουμε με το εθνόσημο. Πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας, είμαστε πολύ περήφανες για την ομάδα μας».

Με την υπόλοιπη αποστολή δεν γύρισε η αρχηγός Αριάδνη Καραμπέτσου αφού πήρε απευθείας πτήση για τις ΗΠΑ. Η MVP της διοργάνωσης θα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και θα συνδυάσει επίσης σπουδές και αθλητισμό.

Οι υπόλοιπες 13 «ασημένιες» παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι οι: Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Κασιάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Ασπασία Φουράκη, Δέσποινα Δρακωτού, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελένη Μπέτα, Μαρία- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Ασημίνα Κλαψιανού, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Όλγα Οικονόμου, Νεφέλη-Άννα Κρασσά.

Πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης και από την ομοσπονδιακή τεχνικό Ευτυχία Καραγιάννη που οδήγησε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα δύο Εθνικές ομάδες στο βάθρο των νικητών (είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Ζάγκρεμπ για τις Νέες Γυναίκες). Μαζί γύρισαν φυσικά και η Κατερίνα Οικονομοπούλου, βοηθόςτης και μεγάλο «κεφάλαιο» για τον υγρό στίβο της χώρας, η φυσιοθεραπεύτρια Ναταλία Σκαρπέτη και αρχηγός της αποστολής, Αρτίν Ελμισιάν. Με την ίδια πτήση επέστρεψε και η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου που πρόσθεσε ακόμα μια επιτυχημένη σπουδαία διοργάνωση στο βιογραφικό της.

Πάντα χαμογελαστές να σας βλέπουμε και να σας καμαρώνουμε!!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA