Πόλο: Στη θάλασσα το ιταλικό All Star Game με συμμετοχή του Γιώργου Καλαϊτζή!

by Aquafeed 24

Περισσότεροι από 350 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Πόρτο Πίκολο των Συρακουσών για την πρώτη παράλληλη εκδήλωση του G7 Γεωργίας και Αλιείας – “Divinazione Expo 24”, η οποία αφορούσε ένα παιχνίδι επίδειξης της υδατοσφαίρισης στη θάλασσα μεταξύ μελών της εθνικής Ιταλίας και ομάδας ALL STAR, που αποτελούνταν από αθλητές που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα, η εκδήλωση μπορεί να κριθεί επιτυχημένη, ενώ εξαιρετική ήταν και η ιδέα να διεξαχθεί το παιχνίδι στη θάλασσα, εκεί όπου ξεκινούν οι ρίζες της υδατοσφαίρισης. Ξεχωριστή η συμμετοχή του αειθαλή, Στέφανο Τεμπέστι, με την ιταλική ομάδα, καθώς και η παρουσία του Γιώργου Καλαϊτζή στη γιορτή ως μέλος των ALL STARS.

Η βροχή δεν χάλασε τη γιορτή για τους Ατζούρι και το κοινό της περιοχής, που ήθελαν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες, πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν στο εθνικό πρωτάθλημα της Serie A1 και αρκετοί είχαν μόλις επιστρέψει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος, 12-12 (4-2, 4-2, 3-3, 1-5) μετά από εντυπωσιακή ανατροπή των All Stars, με τα γκολ των Younger και Sedlmayer να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Στο ημίχρονο, η ιταλική ομάδα προηγούνταν 8-4, με τον ντόπιο ήρωα Condemi να οδηγεί την ομάδα.

Ο εν λόγω αγώνας επίδειξης διήρκεσε τέσσερις περιόδους των έξι λεπτών, με το θέαμα και τον ανταγωνισμό να μη λείπουν. Στην εξέδρα, μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπριτζίτα, παρακολούθησαν τον αγώνα ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, Πάολο Μπαρέλι, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής FIN Σικελίας, Σέρτζιο Παρίσι, και ο Δήμαρχος των Συρακουσών, Φραντσέσκο Ιτάλια.

Ο αγώνας διεξήχθη στην Ορτίτζια, στο τερέν που στήθηκε στο Lungomare di Levante Elio Vittorini, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το πάρκινγκ Talete και το οποίο θυμίζει το Beachpolistas World Tour (σ.σ Ίσως μια ιδέα για μελλοντικό all star game στην Ελλάδα…).

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Αλεσάντρο Κιμέντι από την Κατάνια και Ισαΐα Γουίλιαμ από τη Μεσσήνη. Η ιταλική ομάδα καθοδηγήθηκε από τον προπονητή του Circolo Canottieri Ortigia 1928, Στέφανο Πικάρντο, ενώ η ομάδα ξένων από τον προπονητή του Recco Waterpolo, Σάντρο Σούκνο.

«Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και αντικατοπτρίζει τον όμορφο αγώνα που παρακολουθήσαμε και τη χαρά όλων όσων είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα, να εξελιχθούν στην Ιταλία και να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα», σχολίασε ο Λολομπριτζίτα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, Πάολο Μπαρέλι, όλους τους αθλητές και όλα τα αθλητικά σωματεία. Η σημερινή παράσταση αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα για τα πολλά παιδιά που είδα εδώ, που αγαπούν αυτό το άθλημα, αγαπούν τις υδάτινες δραστηριότητες και θα μεγαλώσουν σωστά γνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, σε κρατάει μακριά από αποκλίσεις και προφανώς ωφελεί το σώμα και την υγεία σου».

Στον αγώνα συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της ελληνικής υδατοσφαίρισης στο ιταλικό πρωτάθλημα, Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος από φέτος αγωνίζεται στην Ορτίτζια και φόρεσε το σκουφάκι των ALL STARS, έχοντας την… τεράστια χαρά να τον καθοδηγήσει ο Σάντρο Σούκνο. Το #AQF24, επικοινώνησε με τον ταλαντούχο περιφερειακό, θέλοντας να μάθει περισσότερα για την μοναδική αυτή εμπειρία…

«Με πρωτοβουλία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, διοργανώθηκε ένας αγώνας all-star μεταξύ αθλητών της εθνικής Ιταλίας και ξένων αθλητών που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ήταν μία από τις πολλές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της συνάντησης του G7 για τη γεωργία και την αλιεία, στις Συρακούσες. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, παρά τη βροχή, γεγονός που αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το άθλημα στην Ιταλία.

 

Στις κερκίδες παρευρέθηκαν σημαντικά στελέχη της χώρας, καθώς και πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, που περίμεναν με ανυπομονησία, παρά τη βροχή, τους αθλητές για μια φωτογραφία και ένα αυτόγραφο. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ήταν ένα φιλικό παιχνίδι με σπουδαίους αθλητές, και η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων στο πρωτάθλημα αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συνάντηση των αθλητών σε ένα ξενοδοχείο, όπου μοιραστήκαμε ένα γεύμα και στιγμές χαλάρωσης. Έπειτα, συναντηθήκαμε στη μαρίνα της Ορτυγίας, όπου μεταφερθήκαμε με σκάφος, κάθε ομάδα ξεχωριστά, στον χώρο του αγώνα. Μόλις φτάσαμε στο τερέν, αρκετός κόσμος μας περίμενε ήδη μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Η οργάνωση ήταν άψογη, με κάμερες σε κάθε γωνία του χώρου, μεγάλο φωτεινό πίνακα για το σκορ και εκφωνητή, του οποίου η παρουσίαση θύμιζε τελικό Champions League. Κι όλα αυτά στη θάλασσα και όχι σε κάποια πισίνα, που θα ήταν πιο εύκολο να στηθεί το event. Ένιωθα εξοικειωμένος με το περιβάλλον, καθώς κάθε χρόνο απολαμβάνω να παίζω στο Beachpolistas World Tour, που είναι κι αυτός ένας τρόπος διαφήμισης του αθλήματος, διότι γίνεται στη θάλασσα και είναι πιο «fun to watch» για κάποιον που θέλει να γνωρίσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Να τονίσω ότι το συγκεκριμένο event διοργανώθηκε τελευταία στιγμή και σχετικά «πρόχειρα», και αναρωτιόμουν αν, με λίγο περισσότερο χρόνο, τι παραπάνω θα είχαν καταφέρει, καθώς όλα ήταν πολύ προσεγμένα.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση λόγω της βροχής, αλλά κανείς δεν πτοήθηκε, ούτε οι αθλητές ούτε και ο κόσμος που απόλαυσε το θέαμα. Μετά το τέλος του αγώνα, επιστρέψαμε με τα σκάφη στο σημείο από όπου μας παρέλαβαν και αποχαιρετήσαμε τους αθλητές, οι οποίοι επέστρεψαν στις ομάδες τους την επόμενη μέρα.

 

Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός που βρέθηκα σε αυτό το event, που μοιράστηκα το τερέν με τόσο σπουδαίους αθλητές και που είχα την τιμή να έχω προπονητή, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, τον Σάντρο Σούκνο 🤣.

 

Ξέρω πως και στην Ελλάδα έχουν γίνει παρόμοιες προσπάθειες, αλλά θεωρώ πως κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνεται κάθε χρόνο και να αποτελεί θεσμό, καθώς είναι ένας τρόπος για τον κόσμο, και κυρίως για τους μικρότερους αθλητές, να έρθουν σε επαφή με μεγάλους αθλητές της χώρας μας και να πάρουν σημαντικά ερεθίσματα για το αθλητικό τους μέλλον.

 

Όπως προείπα, δεν ήταν κάτι που υπήρχε στο καλεντάρι της ομοσπονδίας, όμως όταν τους ζητήθηκε λίγες μέρες πριν να διοργανώσουν αυτό το event, το έκαναν με απίστευτη οργάνωση και η προσέγγιση ήταν πολύ σοβαρή, σαν να επρόκειτο για επίσημο αγώνα».

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μάρκο Ντελ Λούγκο, Αντρέα Φοντέλι, Φραντσέσκο Κοντέμι, Τζιάκομο Κανέλα, Νίκολας Πρεσιούτι, Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, Ματέο Ιόκι Γκράτα (Recco Waterpolo), Αντρέα Μλάντοσιτς, Μικέλε Μεζαρόμπα (Trieste Water Polo), Στέφανο Τεμπέστι, Φραντσέσκο Κάσια, Εντουάρντο Καμποπιάνo, Κρίστιαν Ναπολιτάνο και Αλεσάντρο Καρνεσέκι (CC Ortigia 1928). Προπονητής: Στέφανο Πικάρντο

ΟΜΑΔΑ ALL STARS

Μάξγουελ Μπρους Έρβινγκ (AN Brescia), Άλαν Ακμάλοφ, Μιχάιλο Μπιότσανιν, Λάζαρ Βούκιτσεβιτς (Nuoto Catania), Γκιόργκι Αγ, Μπρούνο Καντάρ (Olimpic Roma), Αντρία Μπιτάτζε, Γιουσούκε Ινάμπα, Γεώργιος Καλαϊτζής (CC Ortigia 1928), Ντέγιαν Λάζοβιτς, Τάμας Σέντλμαγιερ (Pallanuoto Trieste), Μπέντζαμιν Τόμας Χάλοκ και Άαρον Τζον Γιάνγκερ (Recco Waterpolo). Προπονητής: Σάντρο Σούκνο

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA