Άλκηστις Μπενέκου: Από τον Εθνικό στην… Τουρκία και τη Γαλατασαράι

Στη γειτονική Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα της η Άλκηστις Μπενέκου που ήταν ένα βήμα πριν κρεμάσει το σκουφάκι της.

by Μάνος Φυρογένης

Δυστυχώς για την ελληνική και όχι μόνο υδατοσφαίριση γυναικών το κύμα αποχωρήσεων παραμένει ενεργό. Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που χρίζει και της ανάλογης αξιολόγησης. Για την ώρα πάντως αποφεύχθη το όνομα της Άληστις Μπενέκου να προστεθεί δίπλα σε αυτά της Νικόλ Ελευθεριάδου, της Χρυσής Διαμαντοπούλου και της Ελένης Σωτηρέλη και γι΄ αυτό ευθύνεται η προοπτική της Γαλατασαράι.

Η δυναμική φουνταριστός που έχει διαγράψει τη δική της πορεία στην εγχώρια υδατοσφαίριση με παρουσία στις Εθνικές ομάδες παλαιότερα (χρυσό στο ευρωπαϊκό Νέων το 2011) και η οποία έκλεισε τα 30 πριν από λίγους μήνες, θα φορέσει το σκουφάκι της «τσιμ μπομ» τη σεζόν 2024-25 στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του #AQF24.

Η Γαλατά συμμετέχει στο LEN Challenger Cup και η Ελληνίδα φουνταριστός με παρελθόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ αποδέχτηκε την πρό(σ)κληση για να τη βοηθήσει.

Η Μπενέκου θα συνεχίσει να προπονείται στην Ελλάδα και λίγες μέρες πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες (σε τριήμερα) θα ενσωματώνεται με τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της στην Κωνσταντινούπολη για την τελευταία ευθεία της προετοιμασίας.

Η έμπειρη αθλήτρια και Κυπελλούχος Ευρώπης το 2021 με τον Εθνικό σκεφτόταν έντονα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ωστόσο παρουσιάστηκε η πρόταση αυτή και πήρε αναβολή το «φευγιό» της από την ενεργό δράση.

Η πολύ ποιοτική φουνταριστός που προβληματίζει τις αντίπαλες άμυνες με τις θέσεις της στα δύο μέτρα, αφήνει τον Εθνικό Πειραιά ως Κυπελλούχος Ελλάδος.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA