Παπασηφάκης στο #AQF24: «Κατάλαβα αμέσως τις υψηλές φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού, ευγνώμων που άνηκα στον ΝΟΒ»

Η σπίθα μέσα του είναι αυτή που του δείχνει το δρόμο και κάθε χρόνο που περνάει λάμπει όλο και περισσότερο. Ο Νικόλας Παπασηφάκης του Παναθηναϊκού πλέον είχε πράγματα να πει στο #AQF24.

by Μάνος Φυρογένης

Είναι ένα κράμα σύγχρονου και vintage αθλητή και ανθρώπου. Πολλές φορές αφήνει το συναίσθημα να βουτήξει στη λογική με τις δύο δυνάμεις να πάλλονται μέσα του. Στο τέλος όμως αυτό που υπερισχύει είναι τούτο που καλύπτει τα ζωηρά του “θέλω” που δεν καθησυχάζονται ποτέ! Κυριεύεται από την ιδέα της πρόκλησης, τον συναρπάζει και κυρίως δεν την φοβάται διότι έχει πίστη στις δυνατότητες του και όπως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια αυτές είναι μεγάλες.

Απ’ όταν άφησε τη γενέτειρά του τα Χανιά, τα οποία πάντα (θα) έχει μέσα στην καρδιά του και ανηφόρισε στην Αθήνα για να παίξει πόλο, έχει εξελιχθεί τα μάλα. Γλυφάδα, Υδραϊκός, Περιστέρι, ΝΟ Βουλιαγμένης και τώρα Παναθηναϊκός. Ένα βαρύ «πυροβολικό» που στην καλή του μέρα μπορεί να σε… σκοτώσει. Ένας πραγματικός μπομπέρ με σουτ δυναμίτη. Μία που βλέπεις τη μπάλα να φεύγει από το δεξί του και μία που καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Συχνά δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Ανέκαθεν είχε «ερωτική» σχέση με το σκοράρισμα με το πέρασμα των χρόνων όμως έβαλε κι άλλα κομμάτια στο παιχνίδι του σε σημείο που έχει εξελιχθεί σε κομβικό “όπλο” στα χέρια κάθε τεχνικού που συνεργάζεται.

Δεν είναι τυχαίο πως κάθε χρόνο είναι περιζήτητος. Από την περίοδο 2024-25 θα τον βρίσκει κανείς με το “πράσινο” σκουφάκι να απειλεί αρειμανίως τις αντίπαλες άμυνες. Ο Νίκος Παπασηφάκης μίλησε στο #AQF24 για την απόφασή του να μεταγραφεί από τον ΝΟ Βουλιαγμένης – μετά από μία γεμάτη διετία –  στον Παναθηναϊκό, τις υψηλές βλέψεις με το “τριφύλλι”, το μέλλον του αθλήματος και την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει καθώς και την κλήρωση στα προκριματικά του EuroCup όπου θέλει να διακριθεί ο Παναθηναϊκός και έχει τα φόντα για να τα καταφέρει.

«Όταν με προσέγγισε ο Παναθηναϊκός, κατάλαβα αμέσως ότι το πλάνο και οι φιλοδοξίες της ομάδας είναι μεγάλες. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που πήρα την απόφαση μου», ανέφερε σχετικά με τον λόγο που πείστηκε να αφήσει την «ισόβια» δύναμη της ελληνικής υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια Βουλιαγμένη για την πρόκληση του Παναθηναϊκού.

Ένα ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε πριν καν ολοκληρωθεί η περασμένη αγωνιστική περίοδος, με τις συζητήσεις βέβαια να φουντώνουν όταν μπήκε μία τελεία στις υποχρεώσεις.

«Υπήρχε ένα ενδιαφέρον λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά οι συζητήσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι υποχρεώσεις της σεζόν. Έτσι, είχα καθαρό μυαλό για να σκεφτώ τι θα ήταν το καλύτερο για μένα.»

Ποια τα κριτήρια που τοποθετεί όμως ο Νικόλας Παπασηφάκης στη ζυγαριά πριν πάρει αποφάσεις για το μέλλον του; «Οι φιλοδοξίες της ομάδας να ταιριάζουν με τις δικές μου και να νιώθω ότι με σέβονται και με εκτιμούν εκεί που θα βρίσκομαι.»

«Το παρελθόν είναι μία ξένη χώρα» είχε κάποτε πει η Φρίντα Κάλο. Οι άνθρωποι προχωρούν μπροστά, αυτά που έζησαν όμως τους διαμορφώνουν και σίγουρα το κεφάλαιο ΝΟ Βουλιαγμένης για τον Παπασηφάκη (θα) καταλαμβάνει εσαεί ένα κομμάτι της αθλητικής του και όχι μόνο υπόστασης.

«Κρατάω πάρα πολλά από τον ΝΟΒ. Ήταν δύο πολύ όμορφες χρονιές που δεν θα ξεχάσω ποτέ, γεμάτες εμπειρίες και μαθήματα ως αθλητής. Παίξαμε δύο σεζόν στο Champions League, κάτι που ήταν μια σπουδαία εμπειρία για όλους μας. Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα, και νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της ομάδας, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου.»

«Είμαι πολύ αισιόδοξος»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA