ΠΑΟΚ, Nίκος Προσινικλής στο #AQF24: «Μπορούμε να βγούμε ακόμα και πρώτοι αν παίξουμε όπως ξέρουμε – Είμαστε μια οικογένεια στον ΠΑΟΚ»

Το δικό του σχόλιο για την κλήρωση του Euro Cup έκανε, μέσω του #AQF24, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Νίκος Προσινικλής που μίλησε και για την νέα σεζόν στην Α1!

by Κώστας Παππάς

Μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, όμως ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία του στο φετινό Euro Cup, με την κλήρωση να φέρνει στον δρόμο του τις Ορτίτζια, Ντουίσμπουργκ και την οικοδέσποινα Τρίγλαβ Κράνι από την Σλοβενία.

Το #AQF24 επικοινώνησε με τον αρχηγό του Δικεφάλoυ, Νίκο Προσινικλή, για να μας δώσει μια πρώτη «γεύση» από την κλήρωση, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα του από τα προκριματικά της κορυφαιας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κλήρωση της Α1 ανδρών, θέτοντας τους στόχους της ομάδας για την νέα σεζόν που φιλοδοξεί να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα προς τα εμπρός συγκριτικά με πέρυσι, όπου πραγματοποίησε μια σπουδαία πορεία.

Μάθατε τους αντιπάλους σας για το Euro Cup και θα θέλαμε την δική σου οπτική για την κλήρωση. Έχεις εικόνα για τις ομάδες αυτές;

Την κλήρωση θα την χαρακτήριζα «βατή», μπορούμε να βγούμε ακόμα και πρώτοι, αλλά δεν παύει να είναι ένας «πονηρός» όμιλος, όπως άλλωστε τον χαρακτήρισε και ο προπονητής μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπούμε εφησυχασμένοι. Την Ντουίσμπουργκ την είχα δει στο πέρασμα μου από την Γερμανία, αν και έχει αλλάξει πολύ από τότε. Πιστεύω πως θα είναι μια κλασική σκληρή γερμανική ομαδα, άλλωστε είδαμε και με την Σπαντάου το γερμανικό πόλο στο Champions League. Ο προηγούμενος γύρος μας βοήθησε πολύ στο να πάρουμε αγωνιστικό ρυθμό και να μπορέσουμε να δούμε τα λάθη μας καθώς μπορεί να έχουμε κρατήσει τον κορμό μας, όμως ήρθαν 3 νέα παιδιά που προσπαθούν να καταλάβουν τα θέλω του προπονητή και τον τρόπο που παίζει η ομάδα».

Με πρόλαβες, η επόμενη ερώτηση θα ήταν για τα παιχνίδια που είχατε στην Ρουμανία καθώς τις προηγούμενες μέρες κάνατε μια πολύ καλή προσπάθεια στα προκριματικά του Champions League παρόλο που δεν ήρθε εν τέλει η πρόκριση. Τι αποκόμισε η ομάδα από την εμπειρία αυτή;

– «Παίξαμε κόντρα σε ομάδες που είχαν μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από εμάς, ειδικά η Σπαντάου και η Μπρέσια. Για τον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη του παρουσία στο Champions League και νομίζω ότι η παρουσία μας εκεί τηρουμένων των αναλογιών ήταν αρκετά καλή. Δεν παρατήσαμε κανένα παιχνίδι, με την Σπαντάου χάσαμε για 2 γκολ, με την Οραντέα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κιόλας αλλά κάποια προσωπικά λάθη που οφείλονται σε έλλειψη εμπειρίας, μας το στέρησαν αυτό, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Θέλω το σχόλιο σου για την κλήρωση της Α1 που ξεκινάει προσεχώς. Τι να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ την νέα σεζόν;

– «Φέτος είμαστε μια αρκετά καλή ομάδα αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο νερό αυτό. Πιστεύω πως φέτος η ομάδα θα διεκδικήσει αρχικά ένα εισιτήριο για την Ευρώπη, είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και θέλουμε να καθιερωθούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε είμαστε η μόνη ομάδα της περιφέρειας που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι δυσκολίες έχει όλο αυτό. Κάθε δεύτερη βδομάδα έχουμε ταξίδι, κάθε δεύτερη βδομάδα παίζουμε εκτός και παρ’ όλα αυτά είμαστε ψηλά. Άρα ο στόχος είναι να επαναλάβουμε την περυσινή πορεία και γιατί όχι να μην τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Τελευταία ερώτηση, ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε προσωπικό επίπεδο για την νέα χρονιά;

– «Η φιλοδοξία μου είναι να είμαστε όλοι υγιείς χωρίς τραυματισμούς και να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια αποτελούμε μια παρέα, μια οικογένεια και αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όχι μόνο τα παιδιά που είναι στην ομάδα αλλά και αυτοί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θέλω να προσθέσω έξτρα πίεση και άγχος στην ομάδα, αλλά θεωρώ πως το φετινό σύνολο είναι φτιαγμένο για να πετύχει αρκετά υψηλούς στόχους».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA