ΝΟ Βουλιαγμένης: Η μόνη U-20 ομάδα του φετινού LEN Champions League και ο πιο έμπειρος Ολυμπιακός

Το LEN Champions League της περιόδου 2024-25 ξεκινά με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη να ορίζουν τα ηλικιακά όρια και τον ΠΑΟΚ στη μέση.

by Aquafeed 24

Τριάντα ομάδες από 13 χώρες σε σύνολο 594 αθλητών. Το δίχως Προ Ρέκο και συνεπώς έναν… βραχνά για τους διεκδικητές λιγότερο, LEN Champions League της περιόδου 2024-25 ξεκινά με την προκριματική φάση.

Στην «μάχη» της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους ομίλους ρίχνονται από την Πέμπτη 12/9 ΝΟ Βουλιαγμένης και ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων με τον ανταγωνισμό να είναι τεράστιος και το δέλεαρ εξίσου μεγάλο. Τα περιθώρια στενά και η δυναμική των αντιπάλων πολύ μεγάλη για τη φάση της διοργάνωσης αφού η 4η στην Ευρώπη το 2023 Βουλιαγμένη βρίσκεται στο γκρουπ του… θανάτου με την πολύ ισχυρή φέτος Ραντνίτσκι, την Ζούγκλο από την Ουγγαρία και την ιδιαίτερα ενισχυμένη (10 μεταγραφές μεταξύ αυτών ο αριστερόχειρας Κχάρκοβ) Μλάντοστ ενώ και το παρθενικό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα «αστέρια» περιλαμβάνει το μεγάλο φαβορί Μπρέσια, την απρόβλεπτη οικοδέσποινα Οραντέα και την πάντα επικίνδυνη Σπαντάου.

Φυσικά το έργο των δύο ελληνικών ομάδων μόνο εύκολο δεν είναι με τον πήχη των φετινών προκριματικών να έχει τοποθετηθεί ψηλά. Και μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς όμως και ο νέος είναι ωραίος. Οι ελληνικές ομάδες θα τα δώσουν όλα.

Champions League, πόλο: Ρίχνονται στην μάχη Βουλιαγμένη και ΠΑΟΚ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Βρισκόμενοι στη γραμμή της εκκίνησης και αναμένοντας το σήμα του αφέτη για την επιστροφή της αγωνιστικής δράσης, ένας χρονολογικός καταμερισμός των ρόστερ μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, μπορεί και πολλά.

Πιστή όσο ποτέ άλλοτε στο πλάνο να στηρίζει δικά της παιδιά που έχουν βγει από τα σπλάχνα του Ομίλου και ρίχνοντας στα βαθιά αθλητές που δεν έχουν κλείσει καν τα 18, η Βουλιαγμένη αποτελεί με διαφορά από την επόμενη ομάδα (Μπαρτσελόνα) εκείνη με το μικρότερο ηλικιακά ρόστερ. Με μέσο όρο ηλικίας 19 έτη, 7 μήνες και 20 μέρες, οι «μπέμπηδες» όνομα και πράγμα του Βουγιασίνοβιτς κατεβάζουν την πιο φρέσκια σύνθεση Ο ενθουσιασμός της νιότης και η άγνοια κινδύνου ίσως λειτουργήσουν επιδραστικά στην προσπάθεια που (θα) κάνει και φέτος ο ΝΟΒ να εμφανιστεί ανταγωνιστικός μέσα από την εξελεγκτική διαδικασία ατόφιων ταλέντων.

Αντίθετα η ομάδα με τη μεγαλύτερη πείρα είναι ο Ολυμπιακός που φαντάζει ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Με ελληνικό δίδυμο κάτω από τα γκολπόστ, δύναμη πυρός στα δύο μέτρα που προκαλεί φόβο και τρόμο με την επιστροφή του Κάκαρη (υπάρχουν ακόμα Νικολαϊδης, Λόντσαρ και Γούβης που μπορεί να παίξει εκεί) και ένα γενικότερα πολύ ισορροπημένο ρόστερ στο οποίο προστέθηκε ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ Γκέργκο Ζάλανκι, οι «ερυθρόλευκοι» του Χέρβο Κόλιανιν με μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη, τους 5 μήνες και τις 25 μέρες αποτελούν την μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα της διοργάνωσης.

Η λέξη γερασμένη που συχνά συνοδεύει αυτές τις λίστες δεν μπορεί να ειπωθεί βέβαια με τόσο χαμηλό μέσο όρο, γεγονός που αποτελεί χαρακτηριστικό του φετινού θεσμού. Κάπου στη μέση (16η θέση) βρίσκεται και ο «Δικέφαλος» του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου με ρόστερ κάτω των 25 ετών (24 χρόνια, 10 μήνες και 4 μέρες).

Ούτε η εμπειρία αλλά ούτε και η νιότη δεν εξασφαλίζουν αποτελέσματα. Καθρέφτης των ομάδων είναι το νερό και η εικόνα που θα φανερώσουν σε αυτό.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA