Εθνική Νεανίδων: Πέταξε για την Κίνα με φόντο μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου

Όσα τα χιλιόμετρα για την Τσενγκντού της Κίνας, όλες τόσες και οι φιλοδοξίες για ένα μετάλλιο.

by Aquafeed 24

Η πρόσφατη πορεία της Εθνικής Νέων Γυναικών στο Ζάγκρεμπ μέχρι την κατάληψη μιας θέσης στο βάθρο των νικητών, σε συνδυασμό με την δεδομένη ατομική ποιότητα της αποστολής, μεγάλωσε την όρεξη για διάκριση.

Το ταξίδι είναι μακρινό για την εθνική Νεανίδων. Αθήνα-Πεκίνο κοντά στις 11 ώρες και από εκεί πέρα άλλες τέσσερις για την πόλη Τσενγκντού που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων Κ18 (15-22/9). Σαν βγει στον πηγαιμό για τον δρόμο του μεταξιού, είναι μακρύς ο δρόμος και ακόμα μεγαλύτερες οι προσδοκίες.

«Πάντα στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, και πάντα θέλουμε να βρισκόμαστε ψηλά», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη προετοιμασία, ξεκινώντας από τις αρχές Ιουνίου, εν όψει των δυο διοργανώσεων που είχαμε το φετινό καλοκαίρι. Για άλλη μια φορά τα κορίτσια δούλεψαν πάρα πολύ, έμειναν συγκεντρωμένες στο στόχο και έτσι φτάνουμε στο δεύτερο μας στόχο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στη Κίνα, έχοντας πάντα ως όνειρο και στόχο να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζουμε καλά τις περισσότερες από τις αντίπαλες ομάδες, και τη δυναμική τους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η πρώτη χρονικά διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία για τη γαλανόλευκη αφού στην κροατική πρωτεύουσα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η αποστολή λοιπόν της Εθνικής Νενίδων για την Κίνα περιλαμβάβει τις: Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Κασιάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Ασπασία Φουράκη, Δέσποινα Δρακωτού, Νίκη-Πατρίτσια Πιοβάν, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελένη Μπέτα, Μαρία- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Ασημίνα Κλαψιανού, Αριάδνη-Παντελία Καραμπέτσου, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Όλγα Οικονόμου, Νεφέλη-Άννα Κρασσά.

Η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στον ιδιαιτέρα ανταγωνιστικό Α΄ όμιλο με Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία.

Οι διεθνείς μας θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/9) με αντίπαλο την Ολλανδία. Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης (17/9) τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη θα παίξουν με την Ισπανία και στις 08.30 το πρωί της Τετάρτης (18/9) θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.

Στο Β’ όμιλο είναι οι ομάδες της Αυστραλίας, ΗΠΑ, Ουγγαρίας και Νέας Ζηλανδίας.

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται ακόμα, η συνεργάτης της ομοσπονδιακού τεχνικού, Κατερίνα Οικονομοπούλου, η φυσιοθεραπεύτρια Ναταλία Σκαρπέτη ενώ αρχηγός αυτής είναι ο Αρτίν Ελμισιάν. Με την ελληνική αποστολή ταξίδεψε και η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA