Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών: Εντυπωσιακή Εθνική «πέταξε» για τα προημιτελικά!

by Γιώργος Χρήστου

Με τρομερή δεύτερη περίοδο αλλά και φοβερή εμφάνιση η Εθνική Νέων Ανδρών εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 12-10 της Ιταλίας και κατέλαβε την δεύτερη θέση στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα είχαν σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Παρτσόγλου που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε την Ελλάδα σε θέση οδηγού, ενώ είχαν πρώτους σκόρερ τους Σπύρο Λυκούδη και Απόστολο Γεωργαρά που σημείωσαν από τρία τέρματα έκαστος.

Ελλάδα – Ιταλία 12-10

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στις άμυνες τους, ενώ η Ελλάδα απώλεσε την πρώτη αποβολή που κέρδισε ο Σεμίρ Σπάχιτς καθώς ο διεθνής φουνταριστός χρεώθηκε με δύο μέτρα. Στο 5:40 η Ιταλία άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Γκουγιότα από τη περιφέρεια, ενώ η «Σετεμπέλο» προσάρμοσε την άμυνά της στο Σεμίρ Σπάχιτς που πέτυχε επτά τέρματα κόντρα στη Γερμανία. Η ελληνική ομάδα σπατάλησε τρεις επιθέσεις στο παίκτη παραπάνω, ενώ ο Γκαμπατσιάνι έκανε το 2-0 με αριθμητικό πλεονέκτημα στη πρώτη επίθεση των Ιταλών με παίκτη παραπάνω σε ποινή του Σεμίρ Σπάχιτς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν αρκετά νευρικό στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ ο Δημήτρης Παρτσόγλου απέκρουσε το σουτ του Σαλιπάντε στην εκπνοή με αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την ποινή που χρεώθηκε ο Ανδρέας Μπιτσάκος.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα βρήκαν το πρώτο τέρμα στην αναμέτρηση χάρη σε γκολ του Γιώργου Νικολαΐδη στο παίκτη παραπάνω μετά από ασίστ του Χρήστου Σιαμά, ενώ ο Δημήτρης Παρτσόγλου πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ μετά το σουτ του Τριγκάλι στο παίκτη παραπάνω. Στο 6:08 οι διαιτητές έδωσαν στους Ιταλούς καθώς Ανδρέας Μπιτσάκος μπήκε νωρίτερα και χρεώθηκε με τη δεύτερη του ποινή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκουγιότα σε μια φάση που δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία ο Ηλίας Μαχαίρας. Στο 5:41 ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε με τρομερό σουτ από τα έξι μέτρα, όμως ο Τριγκάλι διατήρησε τη διαφορά στα δύο τέρματα (4-2). Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα μείωσε σε 4-3 με γρήγορη εκτέλεση του Σεμίρ Σπάχιτς στο παίκτη παραπάνω, ενώ με πανομοιότυπο τρόπο ο Σπύρος Λυκούδης έφερε το παιχνίδι στα ίσα (4-4) με αριθμητικό πλεονέκτημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και την ίδια συγκέντρωση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι καθώς ο Δημήτρης Παρτσόγλου πραγματοποίησε μια ακόμη επέμβαση, ενώ στο 2:52 ο Χρήστος Λασκαρίδης σε συνθήκες κόντρας έδωσε το πρώτο προβάδισμα (5-4) για την Εθνική μας ομάδα. Στο 1:05 ο Γκουγιότα με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τη θέση 1 ισοφάρισε σε 5-5. Στα 36 ο Ηλίας Αγγελόπουλος έκανε το 6-5 στο παίκτη παραπάνω μετά από φοβερή κυκλοφορία της μπάλας.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα έχασε ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα καθώς οι Έλληνες διεθνείς απώλεσαν διπλή προσπάθεια στο παίκτη παραπάνω μετά από κερδισμένη ποινή του Σεμίρ Σπάχιτς. Παρόλα αυτά ο Ανδρέας Μπιτσάκος έκανε το 7-5 στο παίκτη παραπάνω, ενώ προηγουμένως ο Σπύρος Λυκούδης σταμάτησε εντυπωσιακό μπλοκ την προσπάθεια του Γκουγιότα. Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα με ανεβασμένη ψυχολογία συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τον Σεμίρ Σπάχιτς να κερδίζει πέναλτι στα μέσα της περιόδου, το οποίο αξιοποίησε ο Απόστολος Γεωργαράς. Στο 3:56 ο Σπύρος Λυκούδης σημάδεψε το δοκάρι από τη θέση 5 στο παίκτη παραπάνω μετά από νέα κερδισμένη ποινή του Σεμίρ Σπάχιτς, ενώ ο Απόστολος Γεωργαράς στη κόντρα εκτόξευσε την διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5). Στο 2:59 ο Γκουγιότα μείωσε σε 9-6 με πέναλτι μετά από ποινή που χρεώθηκε ο Γιώργος Νικολαΐδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Νικολαΐδης έβγαλε δύο συνεχόμενες κομβικές άμυνες, ενώ στο 1:07 ο Ηλίας Μαχαίρας κάλεσε τάιμ άουτ μετά από κερδισμένη αποβολή. Στα 21 δευτερόλεπτα ο Απόστολος Γεωργαράς απώλεσε πέναλτι, ενώ στα εννέα δευτερόλεπτα ο Σαλιπάντε με εξάμετρο μείωσε σε 9-7.

Στη τελευταία περίοδο ο Δημήτρης Παρτσόγλου πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια των Ιταλών στο παίκτη παραπάνω, ενώ ο Έλληνας κίπερ σταμάτησε τον Μάφει από τη θέση 5. Στο 6:31 αποβλήθηκε ο Απόστολος Γεωργαράς κάτι που ανάγκασε τον Κρίστιαν Πρεσιούτι να καλέσει τάιμ άουτ. Στο 5:39 η προσπάθεια του Σπύρου Λυκούδη από τη θέση 5 σταμάτησε στο δοκάρι με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ ο Σαλιπάντε μείωσε σε απόσταση αναπνοής (9-8). Στο 4:49 ο Απόστολος Γεωργαράς ανέβασε την διαφορά στα δύο τέρματα (10-8) στο παίκτη παραπάνω, ενώ ο Δημήτρης Παρτσόγλου πρόσθεσε μια ακόμη επέμβαση στο ενεργητικό του, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Τρέσα έκανε το 10-9 στο παίκτη παραπάνω. Στο 3:08 ο Σπύρος Λυκούδης διεύρυνε το προβάδισμα στα δύο γκολ (11-9) με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ ο Ηλίας Αγγελόπουλος στη κόντρα έβαλε το κερασάκι στη τούρτα της τελικής επικράτησης. Στα 30 δευτερόλεπτα ο Γκαμπατσιάνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο παίκτη παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 6-3, 3-2, 3-3

Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Παρτσόγλου, Λυκούδης 3, Νικολαΐδης Γ. 1, Γεωργαράς 3, Τόττης, Λασκαρίδης 1, Κωνσταντόπουλος, Μπιτσάκος 1, Καρατζάς, Αγγελόπουλος 2, Σπάχιτς 1, Σιαμάς, Λεβαντής

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA