Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών: Με οδηγό τον Σπάχιτς πρώτη νίκη με ανατροπή για την Εθνική!

by Γιώργος Χρήστου

Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και τον επιθετικό ρυθμό στη δεύτερη περίοδο και έναν διαστημικό Σεμίρ Σπάχιτς, η Εθνική Νέων Ανδρών πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα επικράτησαν με ανατροπή 16-10 της Γερμανίας στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης και ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις του στο γκρουπ κόντρα στην Ιταλία (3/9, 14:15) για την δεύτερη θέση και την απευθείας πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες.

Τρομερή εμφάνιση από τον Σεμίρ Σπάχιτς που σημείωσε επτά τέρματα σχεδόν με το απόλυτο των προσπαθειών. Η γερμανική άμυνα δε βρήκε αντίδοτο να σταματήσει τον διεθνή φουνταριστό που σκόραρε με κάθε τρόπο.

Ελλάδα – Γερμανία 16-10

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Γερμανία άνοιξαν το σκορ με την πρώτη επίθεση στο παίκτη παραπάνω, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη πρώτη απόπειρα με αριθμό πλεονέκτημα σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι. Στη συνέχεια οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους βάζοντας από το ξεκίνημα δύσκολα στην ελληνική ομάδα που απάντησε με τρομερό σουτ του Γιώργου Νικολαΐδη από τη θέση 3. Στο 5:32 η Γερμανία διεύρυνε το προβάδισμα στα δύο τέρματα (3-1) με πέναλτι σε μια φάση που δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Ηλίας Μαχαίρας. Στο 4:41 η Ελλάδα μείωσε απόσταση αναπνοής (3-2) χάρη σε κόντρα του Σπύρου Λυκούδη, όμως ο Μπρουνς με παίκτη παραπάνω και μετά από δύο διαδοχικά σουτ των συμπαικτών που κατέληξαν στο δοκάρι έκανε το 4-2. Η ελληνική ομάδα απάντησε άμεσα (4-3) με φοβερή ενέργεια του Σεμίρ Σπάχιτς από τη θέση του φουνταριστού, όμως ο Χόφμαν με δυνατό σουτ από τη περιφέρεια έκανε το 5-3, ενώ ο ίδιος παίκτης με εκτέλεση πέναλτι ανέβασε την διαφορά στα τρία τέρματα (6-3).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Σεμίρ Σπάχιτς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 6-4 με φοβερή ενέργεια από τα δύο μέτρα, ενώ ο διεθνής φουνταριστός με νέο τέρμα έφερε την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής (6-5). Στο 6:16 ο Απόστολος Γεωργαράς ισοφάρισε σε 6-6 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννης Τόττης στη κόντρα, ενώ ο ίδιος παίκτης από το ίδιο σημείο έκανε το 7-6 δίνοντας το πρώτο προβάδισμα για την ελληνική ομάδα σε φάση που κέρδισε την ποινή ο Κωνσταντόπουλος στη κόντρα. Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα συνέχισαν στο ίδιο τέμπο αφού ο Χρήστος Λασκαρίδης έκανε το 8-6 στο παίκτη παραπάνω με δυνατό σουτ, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Σεμίρ Σπάχιτς με το τέταρτο τέρμα στην αναμέτρηση διεύρυνε το προβάδισμα στα τρία τέρματα (9-6) με φοβερή ενέργεια από τα δύο μέτρα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη βαρύτητα στο αμυντικό κομμάτι, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε επιθετικές λύσεις και διεύρυνε σημαντικά το προβάδισμα. Στα μέσα του οκταλέπτου ο Σπιθολέων Καρατζάς έκανε το 10-6 στο παίκτη παραπάνω μετά από ωραία και ο Σεμίρ Σπάχιτς με μια ακόμη τρομερή ενέργεια ανέβασε την διαφορά στα πέντε γκολ (11-6) και ο ίδιος παίκτης με εξίσου όμορφο τρόπο έκανε το 12-6 φτάνοντας στα έξι προσωπικά τέρματα όσα η Γερμανία στον αγώνα! Στα 20 δευτερόλεπτα ο Χόφμαν στο παίκτη παραπάνω έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό σερί της Ελλάδας που είχε στο εντυπωσιακό 9-0!

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου ο Ανδρέας Μπιτσάκος επανέφερε τη διαφορά στα έξι τέρματα (13-7) και ο Γιώργος Νικολαΐδης με εντυπωσιακό σουτ από τη θέση 3 έγραψε το 14-7, ενώ η Γερμανία μείωσε σε 14-9 από το σημείο του πέναλτι. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Σεμίρ Σπάχιτς που με το έβδομο τέρμα στην αναμέτρηση έγραψε το 15-9, δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ενώ οι Γερμανοί μείωσαν σε 15-10. Η τελευταία προσπάθεια του διεθνή φουνταριστού κατέληξε στο δοκάρι, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης στη κόντρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 6-0, 3-1, 4-3

Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Παρτσόγλου, Λυκούδης 2, Νικολαΐδης Γ. 2, Γεωργαράς 2, Τόττης, Λασκαρίδης 1, Κωνσταντόπουλος, Μπιτσάκος 1, Καρατζάς 1, Κανδανολέων, Σπάχιτς 7, Σάλεχ, Λεβαντής

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA