Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Ονειρική εμφάνιση και έφυγε για τα ημιτελικά η Εθνική!

by Γιώργος Χρήστου

Αδιαπραγμάτευτη, φανταστική, υπερηχητική, ονειρική εμφάνιση από την Εθνική Νέων Γυναικών που διέλυσε με 15-6 την Ιταλία και «πέταξε» για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στη διοργάνωση μέχρι την επόμενη έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την Κροατία και έδειξε έτοιμη για μεγάλα πράγματα!

Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη με τρομερές άμυνες στο λιγότερο και επιθετικό ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης βάζοντας πλώρη για μετάλλιο! Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την αήττητη Ουγγαρία (30/8, 21:30), σε μια επανάληψη του αγώνα του ομίλου, όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 10-7 και θέλει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Ιταλία – Ελλάδα 6-15

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη με το πόδι πατημένο στο γκάζι αφού προηγήθηκε με 6-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ με την Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Δέσποινα Δρακωτού αφού με δύο συνεχόμενα τέρματα έκανε το 3-0. Ο επιθετικός ρυθμός της ελληνικής ομάδας είχε συνέχεια καθώς η Νεφέλη Κρασσά και Διονυσία Κουρέτα έκαναν το 5-0 και το εκπληκτικό πρώτο οκτάλεπτο ολοκλήρωσε η Δέσποινα Δρακωτού με το τρίτο προσωπικό τέρμα στην αναμέτρηση.

Στη δεύτερη περίοδο τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη ανέβασαν το δείκτη του σκορ στα εννέα τέρματα (10-1), αφού η Δέσποινα Δρακωτού με δύο ακόμη αλλά και από ένα των Φωτεινή Τριχά και Νεφέλης Κοβάτσεβιτς «κλειδώσαν» την υπόθεση πρόκριση με φανταστικό πρώτο ημίχρονο, έχοντας όπλο την εκπληκτική άμυνα στη παίκτρια λιγότερο αλλά και την απόλυτη συγκέντρωση που έδειξαν οι Ελληνίδες παίκτριες μετατρέποντας τον προημιτελικό παράσταση για έναν ρόλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα με νέο σερί 4-1 στο τρίτο οκτάλεπτο εκτόξευσε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (14-3) και «σφράγισε» την νίκη, αφού στη τελευταία περίοδο έριξε στροφές και κράτησε δυνάμεις για την νέα μεγάλη «μάχη» κόντρα στην Ουγγαρία. Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Δέσποινα Δρακωτού που σημείωσε πέντε τέρματα, ενώ από δύο πρόσθεσαν οι Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Ασημίνα Κλαψιανού, Φωτεινή Τριχά και Νεφέλη Κρασσά.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 1-4, 1-4, 3-1

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Καραμπέτσου, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη, Δρακωτού 5, Πιοβάν, Κλαψιανού 2, Κουρέτα 1, Γαλανοπούλου 1, Τριχά 2, Κρασσά 2, Τζωρτζακάκη, Τσιάρα

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA