Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Διέλυσε την Ουκρανία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά η Ελλάδα!

by Γιώργος Χρήστου

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Νέων Γυναικών που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ εξασφάλισε η Εθνική ομάδα καθώς επικράτησε με 21-3 της Ουκρανίας στον αγώνα χιαστί της διοργάνωσης. Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία (29/8, 21:30) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε επιθετικό πλουραλισμό αφού βρήκαν δίχτυα δέκα παίκτριες!

Ελλάδα – Ουκρανία 21-3

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα της Νεφέλης Κοβάτσεβιτς, ενώ η Ζωή Τζωρτζακάκη με πέναλτι διπλασίασε τα τέρμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Παρόλα αυτά η Ουκρανία μείωσε σε 2-1 με τέρμα της Κουρμακάϊεβα στη παίκτρια παραπάνω. Στο 2:14 η Ασπασία Φουράκη απώλεσε πέναλτι, ενώ στη συνέχεια η ίδια παίκτρια πήρε το αίμα της πίσω αφού έκανε το 3-1 και η Θεοφανία Γαλανοπούλου διεύρυνε το προβάδισμα στα τρία τέρματα (4-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στα τρία δευτερόλεπτα η Θεοφανία Γαλανοπούλου με το δεύτερο διαδοχικό τέρμα ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στα τέσσερα γκολ (5-1).

Στη δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε στροφές αφού η Ασημίνα Κλαψιανού έκανε το 6-1, ενώ οι Νεφέλη Κρασσά και Νίκη Πιοβάν συνέχισαν το χορό των γκολ για την ελληνική ομάδα. Στο 4:11 η Κουρμακάϊεβα έβαλε τέλος στο σερί της Ελλάδας αφού μείωσε σε 8-2 με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ στο 3:15 η Δέσποινα Δρακωτού στη παίκτρια παραπάνω έκανε το 9-2 και η Μαρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου το 10-2.

Στο τρίτο οκτάλεπτο τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο αφού η Ζωή Τζωρτζακάκη με το δεύτερο του προσωπικό τέρμα έκανε το 11-2 και η Νίκη Πιοβάν ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (12-2). Στο 2:58 η Φωτεινή Τριχά πρόσθεσε το όνομα της στο πίνακα των σκόρερ για το 13-2, ενώ η Νεφέλη Κοβάτσεβιτς με το δεύτερο προσωπικό γκολ έκανε το 14-2 και την μιμήθηκε η Δέσποινα Δρακωτού για το 15-2. Στο 1:27 η ελληνική ομάδα έγραψε το 16-2 τέρμα της Ασημίνας Κλαψιανού. Στα 49 δευτερόλεπτα η αρχηγός της ομάδας, Φωτεινή Τριχά έκανε το 17-2.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η ελληνική ομάδα βρήκε νέο τέρμα με το τρίτο προσωπικό γκολ της Νεφέλης Κοβάτσεβιτς και της Δέσποινας Δρακωτού για το 19-2. Στο 3:10 η Ναουμένκο μείωσε σε 19-3 σε παίκτρια παραπάνω, ενώ η Ασπασία Φουράκη με πέναλτι έκανε το 20-3. Στα 17 δευτερόλεπτα η Ζωή Τζωρτζακάκη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-1, 7-0, 4-1

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Καραμπέτσου, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 2, Δρακωτού 3, Πιοβάν 2, Κλαψιανού 2, Γαλανοπούλου 2, Παπαδοπούλου 1, Τριχά 2, Κρασσά 1, Τζωρτζακάκη 3, Τσιάρα

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA