Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Δεύτερη ήττα για την Εθνική, κόντρα στην Ουκρανία για την πρόκριση στα προημιτελικά!

by Γιώργος Χρήστου

Την δεύτερη της ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Νέων Γυναικών υπέστη η Εθνική ομάδα καθώς ηττήθηκε με 14-13 από την Κροατία για την 3η αγωνιστική του Α’ Ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την τρίτη θέση του γκρουπ και θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την Ουκρανία (28/8, 21:30) για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με τρία τέρματα (11-8) πεντέμισι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα δε κατάφεραν να πάρουν την νίκη, αφού δέχθηκαν ένα σερί 6-2 που έφερε την ανατροπή για τις διοργανώτριες. Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Αριάδνη Καραμπέτσου που σημείωσε πέντε τέρματα, ενώ τέσσερα πρόσθεσε η αρχηγός Φωτεινή Τριχά.

Ελλάδα – Κροατία 13-14

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Κροατία μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση αφού προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα της Μέντιτς και Κάνγκλερ, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την απάντηση με γκολ των Φωτεινή Τριχά στη παίκτρια παραπάνω και Αριάδνη Καραμπέτσου με πέναλτι. Παρόλα αυτά οι διοργανώτριες ανέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2) Ρόζιτς και Ντέσνικα αλλά οι Διονυσία Κουρέτα και Νεφέλη Κοβάτσεβιτς μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (5-4), ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου οκταλέπτου η Φωτεινή Τριχά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα (5-5).

Στη δεύτερη περίοδο το σύνολο της Ευτυχίας Καραγιάννη βελτίωσε την άμυνα του και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στην αναμέτρηση (6-5) με το δεύτερο προσωπικό τέρμα της Διονυσίας Κουρέτα, ενώ η ελληνική ομάδα απώλεσε ευκαιρίες στη παίκτρια παραπάνω να διευρύνει το προβάδισμα. Παρόλα αυτά στο 2:36 η Φωτεινή Τριχά με το τρίτο της προσωπικό τέρμα έκανε το 7-5 με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Κροατία απάντησε με το ίδιο νόμισμα, αφού έφερε το παιχνίδι στα ίσα (7-7) χάρη σε τέρματα των Κάνγκλερ και Ρόζιτς στα μέσα της περιόδου, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε αρκετές ευκαιρίες στη παίκτρια παραπάνω να ανακτήσει το προβάδισμα. Στο 1:59 οι διοργανώτριες πήραν τα ηνία του αγώνα (8-7) χάρη σε γκολ της Γκλας, όμως η Αριάδνη Καραμπέτσου με το δεύτερο της τέρμα στην αναμέτρηση ισοφάρισε σε 8-8 και άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Στη τελευταία περίοδο η αρχηγός Φωτεινή Τριχά με το τέταρτο τέρμα στον αγώνα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (9-8) στην Εθνική μας ομάδα στη παίκτρια παραπάνω, ενώ η Αριάδνη Καραμπέτσου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 10-8 σε ένα κομβικό σημείο. Στο 5:47 η Δέσποινα Δρακωτού αύξησε το προβάδισμα στα τρία τέρματα (11-8) στη παίκτρια παραπάνω, όμως οι διοργανώτριες με τρία γκολ μέσα σε ενάμιση λεπτό ισοφάρισαν σε 11-11. Στο 3:39 η Αριάδνη Καραμπέτσου με το τέταρτο προσωπικό τέρμα στην αναμέτρηση έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (12-11) με αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως η Μπούτιτς με πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα 12-12. Στο 2:49 η Ρόζιτς με νέο εύστοχο πέναλτι έκανε το 13-12 για τις γηπεδούχες, ενώ η Αριάδνη Καραμπέτσου που πήρε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις πλάτες της ισοφάρισε σε 13-13. Παρόλα αυτά η Ρόζιτς με τρίτο διαδοχικό πέναλτι για την Κροατία έκανε το 14-13 ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 5-5, 2-0, 1-3, 5-6

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Καραμπέτσου 5, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Κλαψιανού, Κουρέτα 2, Παπαδοπούλου, Τριχά 4, Κρασσά, Τζωρτζακάκη, Τσιάρα

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA