Εθνική Νέων Γυναικών: Έφυγε με προορισμό το Ζάγκρεμπ – Οι αντίπαλοί της στον όμιλο!

Με όνειρα και φιλοδοξίες πέταξε για το Ζάγκεμπ η Εθνική Ομάδα των Νέων Γυναικών!

by Μάνος Φυρογένης

Μετά από μία μακρά προετοιμασία διάρκεια κουραστικής στο μεγαλύτερο διάστημά της προετοιμασίας 2μιση μηνών, η Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό το Ζάγκρεμπ.

Στην κροατική πρωτεύουσα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τις 24/8 μέχρι και την τελευταία ημέρα του μήνα με τη συμμετοχή της «γαλανόλευκης» φυσικά.

Παρά τις αντικειμενικές και δεδομένες ελλείψεις, η δεξαμενή των ηλικιακών συνεχίζει να γεμίζει με την Ελλάδα να έχει μία πολύ καλή παράδοση διακρίσεων και επιτυχιών τα τελευταία χρόνια. Πορείες μέχρι το τέλος της διαδρομής, θέση στο βάθρο και ούτω καθ’ εξής.

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο της Νετάνια, διαθέτοντας αθλήτριες που ήδη αποτελούν βασικά μέλη της Εθνικής Γυναικών (Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη, Γιανναοπούλου) και άλλες που χτυπούν την πόρτα αυτής με συνέπεια (Τορνάρου, Σιούτη, Τριχά), το… νέο αίμα έφυγε έχοντας υψηλές πτήσεις για μία ακόμα φορά.

Με αρχηγό την MVP του τουρνουά του 2022, την ταλαντούχα Φωτεινή Τριχά που μίλησε λίγες ώρες πριν το ταξίδι στο #AQF24, το πρωί της Παρασκευής η αποστολή βρέθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Ζάγκρεμπ.

Στην αποστολή μετέχουν οι αθλήτριες: Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Τσιάρα, Ντένια Κουρέτα, Ασημίνα Κλαψιανού, Φωτεινή Τριχά, Ζωή Τζωρτζακάκη, Ασπασία Φουράκη, Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Αριάδνη Καραμπέτσου, Δέσποινα Δρακωτού, Ελένη Μπέτα, Νίκη Πιοβάν, Νεφέλη Κρασσά, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Μάρω Παπαδόπουλου..

Τις συνοδεύουν, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ευτυχία Καραγιάννη, ο συνεργάτης της Τάσος Πιρπιρής (δεξί χέρι και της Αλεξίας Καμένου), η φυσικοθεραπεύτρια Ναυσικά Ατσιδάκου και ο αρχηγός αποστολής Γρηγόρης Δέδες.

Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ρίχνεται στη μάχη του Α’Ομίλου της διοργάνωσης την Κυριακή (25/8) στις 11:30 ώρα Ελλάδας, με αντίπαλο τη Γαλλία. Θα αντιμετωπίσει ακόμα την Ουγγαρία, τη Δευτέρα 26/8 στις 11:30 και την Κροατία, την Τρίτη 27/8 στις 18:30.

Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Β’ Όμιλος: Ιταλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ισπανία. Γ’ Όμιλος: Σλοβακία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ελβετία. Δ’ ‘Όμιλος: Τουρκία, Γερμανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Μεγάλη Βρετανία.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA