Πεπ Γκουρδιόλα για τους ΧΡΥΣΟΥΣ Ολυμπιονίκες Σέρβους: “Θα ήθελα να κατανοήσω την νοοτροπία τους”

Ο Πεπ Γκουρδιόλα παρακολούθησε απ' ότι φαίνεται υδατοσφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου! Και πως να μην το κάνει με τον Μανουέλ Εστιάρτε για κολλητό;

by Μάνος Φυρογένης

Ήταν η καλύτερη ομάδα, ως προς τις μονάδες, του τουρνουά; Σε καμία περίπτωση! Είχε και την τύχη με το μέρος της; Αναμφισβήτητα μία ομάδα που κερδίζει με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο με σουτ από μακριά που άλλες 10 φορές να γίνει δεν θα μπει τις 11, έχει και την εύνοια αυτής. Η τύχη όμως πηγαίνει με τους τολμηρούς. Ταλέντο, Τύχη, Τόλμη. Τα τρία “Τ” της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ κατά τον Ελύτη! Και οι Σέρβοι ήταν τέτοιοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου! Τολμηροί και γνώστες.

Τι κι αν τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του ομίλου τους κάνοντας τρεις ήττες στο γκρουπ; Εκεί που ήταν τα παιχνίδια do or die, εμφάνισαν σε όλο του το μεγαλείο του γιουγκοσλάβικο DNA που ρέει ζωηρό στο αίμα τους και γοήτευσαν μέχρι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο κορυφαίος του είδους Καταλανός προπονητής ποδοσφαίρου που πέρα από τις ξεκάθαρες ποδοσφαιρικές αρχές έχει επενδύσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και στο κομμάτι της ψυχολογίας ιδίως στην Μάντσεστερ Σίτι, στάθηκε στην νοοτροπία που έδειξαν οι ΧΡΥΣΟΙ (ξανά) Ολυμπιονίκες του 2024 στην “Le Defense Arena”.

Ο Γκουαρδιόλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σερβικό Arena Sport έδειξε τον θαυμασμό του αλλά και την επιθυμία να κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των «Γιούγκων».

«Η Σερβία ξεκίνησε αρκετά άσχημα στα πρώτα παιχνίδια και δείτε τι συνέβη. Ένα γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο (σ.σ το μαρτυρικό για την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας) και μετά κέρδισαν και τον τελικό απέναντι στην Κροατία. Θα ήθελα να κατανοήσω την νοοτροπία των – πρώην Γιουγκοσλάβων – αθλητών», ανέφερε χαρακτηριστικά έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του βέβαια πως θα εμφυσήσει σε αυτή ούτως ώστε να μπορέσει να την μεταλαμπαδεύσει με τη σειρά του.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA