Παρίσι 2024, Σερβία: Ο Μάντιτς δεν έδωσε το χέρι του στον Σάπιτς! (VID)

Το χρονικό μιας κόντρας στη σερβική υδατοσφαίριση!

by Aquafeed 24

Το Βελιγράδι, κυριολεκτικά, στο πόδι το βράδυ της Δευτέρας για να υποδεχθεί τα σερβικά τέκνα που θριάμβευσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πριν από την τελετή υποδοχής των μεταλλιούχων, οργανώθηκε υποδοχή για τους Σέρβους αθλητές τόσο από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς όσο και από τον δήμαρχο Αλεξάνταρ Σάπιτς, πρώην δόξα της υδατοσφαίρισης.

Μια ενδιαφέρουσα σκηνή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της υποδοχής στο Δημαρχείο του Βελιγραδίου, στο μπαλκόνι της οποίας παραδοσιακά βγαίνουν οι μεταλλιούχοι και αποθεώνονται από τον σερβικό λαό.

Ενώ οι περισσότεροι από τους αθλητές χαιρέτισαν τον Σάπιτς, ο κορυφαίος Σέρβος παίκτης υδατοσφαίρισης Ντούσαν Μάντιτς απλώς πέρασε δίπλα του και τον αγνόησε επιδεικτικά. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στα μέσα ενημέρωσης. Ο Σάπιτς, ένας κορυφαίος πρώην παίκτης υδατοσφαίρισης και τώρα δήμαρχος του Βελιγραδίου, είναι ο ισχυρός άνδρας της VK Novi Beograd, της ομάδας για την οποία έπαιζε κάποτε ο Μάντιτς.

Ο Σέρβος αθλητής είναι ένας ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος, παρά τα όσα ανυπόστατα ισχυρίζονται ορισμένοι, που δεν τον έχουν γνωρίσει και δεν έχουν κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του να συζητήσουν. Το γεγονός ότι δεν έδωσε το χέρι του στον Σάπιτς είναι απόρροια των όσων βίωσε κατά την περίοδο που αγωνιζόταν στη Νόβι Μπέογκραντ, εκεί όπου εκδιώχθηκε τον Μάρτιο του 2023, χωρίς σαφή αιτιολόγηση, παρότι ήταν αρχηγός της Νόβι. Αυτή η περίοδος του χρόνου κόστισε σε μεγάλο βαθμό στον Ντούσαν Μάντιτς, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς ένιωθε την αδικία προς το πρόσωπό του και έψαχνε «απαντήσεις».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά: 

27 Μαρτίου 2023

Ο Γκότσιτς απέκλεισε τον Μάντιτς!
Ο Ντούσαν Μάντιτς, ο αρχηγός της Νόβι Μπεογκράντ, δεν βρίσκεται πλέον στη σύνθεση των Σέρβων πρωταθλητών.

Δυσαρεστημένος με την απόδοση ενός από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, ο προπονητής Ζίβκο Γκότσιτς αποφάσισε να μην υπολογίζει πλέον στις υπηρεσίες του μέχρι νεωτέρας.

Οι ηγέτες του συλλόγου μας επιβεβαίωσαν ότι ο Μάντιτς δεν είναι πλέον υποψήφιος για τις επόμενες προκλήσεις. Δεν θα προπονείται καν μαζί με τους άλλους παίκτες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο έμπειρος διεθνής παίκτης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι νεωτέρας.

28 Μαρτίου 2023

Η απομάκρυνση του Μάντιτς είναι μια ριζική κίνηση από τον Ζίβκο Γκότσιτς γράφεται στη Σερβία
Ο Ντούσαν Μάντιτς, ο αρχηγός της Νόβι Μπεογκράντ, απομακρύνθηκε από την ομάδα με απόφαση του προπονητή Ζίβκο Γκότσιτς. Δύο μήνες πριν από το τέλος της σεζόν, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο μπαίνει σε “αναγκαστικές διακοπές” με άγνωστη διάρκεια.

Ο προπονητής δήλωσε εν συντομία:

“Κακή φόρμα, χρειάζεται ξεκούραση”.

Ο διευθυντής Σλόμπονταν Σόρο υποστήριξε την απόφαση, δηλώνοντας στο Total-waterpolo:

“Είναι η απόφαση του προπονητή μας και όλης της διοίκησης, και η διοίκηση του συλλόγου κι εγώ, ως διευθυντής, την υποστηρίζουμε. Εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας ότι όλα όσα κάνει είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Πιστεύουμε επίσης ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων και ότι έχει έγκυρους λόγους γι’ αυτό. Απομένουν δύο μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν και όλες οι επιλογές σχετικά με την καριέρα του Μάντιτς είναι ανοιχτές. Επαναλαμβάνω, όλες οι αποφάσεις ανήκουν στον προπονητή μας.”

31 Μαρτίου 2023

Ο Ντούσαν Μάντιτς δήλωσε: Υπάρχει Θεός, ο Θεός βλέπει τα πάντα!
Ο Μάντιτς έκανε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, και η δημόσια δήλωσή του μεταφέρεται αυτούσια και χωρίς αλλαγές:

“Πρώτα απ’ όλα, θέλω να πω ότι μέχρι τώρα δεν είχα απευθυνθεί στο κοινό σχετικά με την κατάστασή μου στο σύλλογο υδατοσφαίρισης Νόβι Μπεογκράντ, γιατί πίστευα ότι αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να λυθεί εσωτερικά, εντός του συλλόγου. Ωστόσο, καθώς ο σύλλογος, καθώς και οι εκπρόσωποι του συλλόγου, δεν θέλησαν να δεχθούν το γραπτό μου αίτημα, στο οποίο ζήτησα εξηγήσεις για την απόφαση του προπονητή Ζίβκο Γκότσιτς και την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με το καθεστώς μου στο σύλλογο καθώς και με την απομάκρυνσή μου από την ομάδα, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2021, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με την Προ Ρέκο, ύστερα από πρόσκληση του τότε προπονητή και πρώην συμπαίκτη μου Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς και του ιδρυτή του συλλόγου Αλεξάνταρ Σάπιτς, ήρθα στο σύλλογο υδατοσφαίρισης Νόβι Μπεογκράντ. Εκείνη τη στιγμή, αποφάσισα να μετακινηθώ από τον καλύτερο και πιο ελίτ ευρωπαϊκό σύλλογο με μεγάλη ιστορία σε έναν σύλλογο που μόλις ξεκινούσε, κάτι που κατά τη γνώμη πολλών ήταν μια πολύ τολμηρή και ασυνήθιστη κίνηση. Μου παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό πλάνο εργασίας, εξαιρετικές συνθήκες προπόνησης, μεγάλες κατακτητικές στόχοι…

Ο πρώην συμπαίκτης μου στην εθνική ομάδα, Ζίβκο Γκότσιτς, σε μια συνάντηση στις 27 Μαρτίου 2023, εντελώς απρόσμενα και χωρίς καμία προειδοποίηση, μπροστά σε ολόκληρη την ομάδα και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, δήλωσε ότι είχε λάβει μια τελική, αμετάκλητη, αμετάστρεπτη απόφαση ότι δεν αποτελώ πλέον μέρος της ομάδας, ότι δεν μου επιτρέπεται να προπονούμαι με την ομάδα και ότι πρέπει να απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές του συλλόγου για οτιδήποτε με ενδιαφέρει. Δεν έλαβα απάντηση στο ερώτημά μου σχετικά με τον λόγο αυτής της απόφασης. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος, πραγματικός λόγος. Στη συνέντευξη Τύπου στις 30 Μαρτίου 2023, ο διευθυντής Σλόμπονταν Σόρο και ο προπονητής Ζίβκο Γκότσιτς επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία σύγκρουση ή απειθαρχία από την πλευρά μου. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ποτέ δεν υπήρξε καμία παραβίαση των κανόνων του συλλόγου από την πλευρά μου.”

3 Απριλίου 2023

Ο Ντούσαν Μάντιτς προπονείται με τους Βουκ μέχρι νεωτέρας
Στην επόμενη περίοδο, ο Ντούσαν Μάντιτς θα προπονείται με την ομάδα NBG Βουκ. Μιλάμε για θυγατρική ομάδα της Νόβι Μπεογκράντ, που κατέκτησε την έβδομη θέση στη Σούπερ Λίγκα Σερβίας.

Δεν προπονήθηκε για αρκετές μέρες και ανέφερε σε δημόσια δήλωση ότι του είπαν πως ο σύλλογος δεν θα ασχοληθεί πλέον μαζί του τους επόμενους δύο μήνες.

Ωστόσο, ο Μάντιτς ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι θα μπορεί να προπονείται με τους Βουκ, οι οποίοι έχουν αγώνες πλέι οφ στις 12 και 19 Απριλίου.

Αυτή η κίνηση υποδεικνύει ότι ο τωρινός αρχηγός δεν υπολογίζεται πραγματικά για τους επόμενους δύο μήνες, που είναι η διάρκεια της σεζόν του συλλόγου.

7 Ιουνίου 2023

Μάντιτς: Η πιο δύσκολη περίοδος στην καριέρα του στη Σερβία!
Μετά από μια ταραχώδη σεζόν στη Νόβι Μπεογκράντ, ο Ντούσαν Μάντιτς άφησε τους Σέρβους πρωταθλητές και επέλεξε τη Φερεντσβάρος ανάμεσα σε πολλές προσφορές.

Ένας από τους καλύτερους παίκτες στον πλανήτη είχε προσφορές από την Μπρέσια, τη Γιάδραν από το Σπλιτ, τη Γιάδραν από το Χερτσέγκ Νόβι… επέλεξε τη Φερεντσβάρος, η οποία σίγουρα έχει φιλοδοξίες να ξαναμπεί στη μάχη για τον ευρωπαϊκό θρόνο την επόμενη σεζόν.

“Το τέλος της σεζόν θα έπρεπε να ήταν μία από τις πιο όμορφες περιόδους στην καριέρα μου. Περίμενα ότι με τη Νόβι Μπεογκράντ θα πολεμούσα για τον τίτλο στη Σερβία, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Ωστόσο, ακολούθησε η πιο δύσκολη περίοδος στην καριέρα μου μέχρι τώρα.”

“Δεν αποτελούσα μέρος της Νόβι Μπεογκράντ χωρίς λόγο, το υπογραμμίζω, χωρίς κανένα λόγο. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα, ο προπονητής της Φερεντσβάρος, Μπάλαζ Νιέκι, με στήριξε και μου πρότεινε αμέσως να γίνω μέρος της Φερεντσβάρος την επόμενη σεζόν. Ξέρω ότι ήρθα σε έναν σπουδαίο σύλλογο, που έχει έναν στρατό πιστών οπαδών, και αυτή τη στιγμή μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω τα πάντα”.

*Σημειώνεται ότι στο Φάιναλ 8 του Βελιγραδίου το 2023, όταν η Προ Ρέκο κατέκτησε το τρόπαιο, όλοι οι παίκτες της ιταλικής ομάδας αφιέρωσαν την επιτυχία τους στον Μάντιτς, που βρισκόταν με πολιτικά ρούχα στην κερκίδα! 

5 Ιουνίου 2024

Η Νόβι Μπεογκράντ ηττήθηκε από τη Φερεντσβάρος με σκορ 18-17 (4:4, 3:2, 5:4, 1:3 – 4:5). Ο Ντούσαν Μάντιτς σημείωσε πέντε γκολ για τη Φερεντβάρος!

5 Ιουνίου 2024

Μάντιτς: Είμαι χαρούμενος που δεν είμαι στη Νόβι Μπεογκράντ

«Αυτός ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας στη ζωή μου. Η προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου πέρυσι όταν ήρθα στη Φερεντσβάρος. Δεν αγωνίστηκα μόνο για τη Φερεντσβάρος, αγωνίστηκα για κάθε γράμμα του ονόματος και του επωνύμου μου, για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, και όλα αυτά εξαιτίας όσων συνέβησαν. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι ενθουσιασμένος. Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Φερεντσβάρος. Έχουμε λίγη ξεκούραση, και μετά θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον θρόνο» τόνισε ο Ντούσαν Μάντιτς, και συνέχισε:

«Ήμασταν ισόπαλοι, είχαμε πτώση, αναπληρώσαμε τη διαφορά δύο γκολ, κάναμε ανατροπή. Η αποβολή του Φιλίποβιτς προφανώς μας βγήκε σε καλό»

Όταν ρωτήθηκε αν θα γίνει ποτέ γνωστό τι συνέβη:

«Δεν νομίζω. Απόψε τελείωσα την ιστορία που σχετίζεται με τη Νόβι Μπεογκράντ. Έκλεισα το κεφάλαιο, δεν σκέφτομαι πια γι’ αυτούς και είμαι πολύ χαρούμενος που δεν είμαι στη Νόβι Μπεογκράντ»


Δύο ημέρες μετά, ο Ντούσαν Μάντιτς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φερεντσβάρος, παρέα με τον Στέλιο Αργυρόπουλο. Δύο μήνες αργότερα δεν έδωσε το χέρι του στον ισχυρό άνδρα της Νόβι Μπέογκραντ, Αλεξάνταρ Σάπιτς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sport Klub (@sport.klub)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA