Παρίσι 2024, πόλο: Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του “Ιταλία-Ουγγαρία” – Προσφυγή στο CAS

Στο Διαιτητικό και ανεξάρτητο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης προσέφυγε η Ιταλική Ομοσπονδία μετά την διπλή άρνηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για επανάληψη του αγώνα μεταξύ της Ιταλίας και της Ουγγαρίας. Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τουρνουά οι Αλεξαντρέσκου και Μίσκοβιτς.

by Μάνος Φυρογένης

Το τρίτο ημίχρονο του επεισοδιακού προημιτελικού που έχει κλονίσει την αξιοπιστία σύσσωμου του κόσμου της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης για την παράλογη το λιγότερο ποινή που καταλογίστηκε στον Ιταλό Κοντέμι για βιαιοπραγία, καλά κρατεί.

Η “Settebello” μπορεί να αρκείται εμπράκτως και κατ’ ουσίαν στην 5η θέση (το ταβάνι) σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους αφού δεν καλύφθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Και τι σημαίνει αυτό το μέχρι τέλους; Προσέφυγαν στο ανώτατο όργανο της διεθνούς αθλητικής δικαιοσύνης, CAS.

Η άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που συναντήθηκαν για να αποφασίσουν σχετικά με την τύχη της προσφυγής της FIN (ιταλική κολυμβητική Ομοσπονδία) μπορεί να απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της επανάληψης του αγώνα για το ολέθριο διαιτητικό σφάλμα, παρόλα παρεδέχθηκαν επισήμως το λάθος, τιμωρώντας τους δύο διαιτητές με αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά.

Ο σκοπός της προσφυγής των γειτόνων στο CAS δεν έχει να κάνει μόνο με την ουσία και την αδικία που υπέστησαν στον προημιτελικό με τους Μαγυάρους αλλά και τις ασυνέπειες του εσωτερικού συστήματος αθλητικής δικαιοσύνης στο World Aquatics. Δύο είναι τα σημεία που τίθενται υπό αμφισβήτηση στην προσφυγή.

Το ένα αφορά τον κανονισμό για αδύνατη επανάληψη αγώνα αναφορικά με αποφάσεις που αφορούν το VAR και το δεύτερο ότι οι διαιτητές δεν είχαν πρόσβαση στο πρόσθετο βίντεο που θα είχε “αθωώσει” τον Φραντσέσκο Κοντέμι και συνεπώς ο προημιτελικός δεν θα είχε υποστεί οφθαλμοφανής αλλοίωση αποτελέσματος.

Η συγκληθείσα Επιτροπή της World Aquatic, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος Αντόνιο Σίλβα φυσικά, συνέταξε έγγραφο το οποίο αναφέρεται στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με στην αποβολή του Κοντέμι για βίαιο παιχνίδι. Η έκθεση αναφέρει ότι «αφού εξέτασε τις συνθήκες της υπόθεσης και το διαθέσιμο βίντεο της δράσης, δεν μπορεί να συμπεράνει ότι υπήρχε κακόβουλη πρόθεση. Πράξη ρίψης της μπάλας από τον αθλητή Κοντέμι, του οποίου το χέρι χτύπησε το πρόσωπο του αντιπάλου. Επομένως, ο Κοντέμι δεν θα αποκλειστεί από άλλους αγώνες του τουρνουά για αυτήν την ενέργεια.»

«Βρίσκω σοκαριστικό το γεγονός ότι οι επιλεγμένοι διαιτητές που κλήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορούν να διακρίνουν μια βίαιη χειρονομία από μια τεχνική. Είναι σοκαριστικό το γεγονός πως δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα ενός αγώνα σύμφωνα με τους κανόνες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της FIN, Πάολο Μπαρέλι.

Πηγή: Waterpolodevelopment world

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA