LEN Champions League: Κληρώνει την επόμενη βδομάδα – Επιστρέφει η Σαβόνα μετά από 18 χρόνια

Έπειτα από 18 χρόνια απουσίας από τους ομίλους του LEN Champions League, επιστρέφει σε αυτούς η Σαβόνα που πήρε την wild card της Προ Ρέκο.

by Μάνος Φυρογένης

Το μαύρο πέπλο και αδιέξοδο στο οποίο έχουν επέλθει στην Λιγουρία μετά τη απομάκρυνση του Βόλπι δεν φαίνεται πως θα επιλυθεί τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Εξελίξεις σχετικά με τους επενδυτές από την Ελβετία δεν υπάρχουν, συνεπώς η επόμενη μέρα της «Βασίλισσας» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης παραμένει «σκοτεινή», στο άγνωστο.

Εν μέσω ολυμπιακού τουρνουά δεν έχουν προκύψει νεότερα αναφορικά με το ρόστερ παρόλα αυτά η κλήρωση του LEN Champions League της νέας σεζόν πλησιάζει (13/8) και σε αυτή δεν θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν η Προ Ρέκο. Όχι τουλάχιστον με εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους αφού την wild card της πήρε η Σαβόνα.

Η έτερη ιταλική ομάδα που επέστρεψε πέρυσι στους τελικούς του πρωταθλήματος μετά από 13 σεζόν απουσίας και η οποία αναμένεται σαφώς ισχυρότερη μετά τις προσθήκες τω Μερκούλοφ και Νταμόντε, έπαιξε όπως και η Βουλιαγμένη προημιτελικά στο Euro Cup πέρυσι με την πορεία της να σταματά εκεί.

Από τη νέα χρονιά πάντως θα βρίσκεται στα «σαλόνια» με την ιταλική ομάδα να κάνει ό,τι μπορεί για να ανταπεξέλθει στο ανεβασμένο επίπεδο. Η Σαβόνα πλήρωσε για την wild card και επιστρέφει σε φάση ομίλων (8-9/10-3/12) μετά από 18 χρόνια (2011-12, 2021-22 έπαιξε προκριματικά).

Η κλήρωση φυσικά έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον σε άνδρες και γυναίκες αφού θα προκύψουν τα ζευγάρια της προκριματικής φάσης και στη συνέχεια θα συγκροτηθούν οι όμιλοι στη φάση των «16». Όσον αφορά τις Γυναίκες, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση μόνο για την προκριματική φάση.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA