Παρίσι 2024: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική Γυναικών!

by Γιώργος Χρήστου

Την μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων απώλεσε η Εθνική Γυναικών καθώς ηττήθηκε με 9-6 από την αήττητη Αυστραλία στο τρίτο προημιτελικό της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε την άσχημη επίθεση αλλά και τα νεκρά διαστήματα που είχε σε πρώτη και τρίτη περίοδο που έδωσε το δικαίωμα στις Αυστραλέζες να αποκτήσουν διαφορά τριών τερμάτων. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8 κόντρα στον ηττημένο του ζευγαριού Ουγγαρία – ΗΠΑ.

Αυστραλία – Ελλάδα 9-6

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελλάδα έβγαλε τη πρώτη άμυνα αφού η Ιωάννα Σταματοπούλου μπλόκαρε τη προσπάθεια της Γκριν, ενώ το σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου βρήκε στα μπλοκ. Στο 6:09 η ελληνική ομάδα μετά από νέα εξαιρετική άμυνα απώλεσε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού η προσπάθεια της Ιωάννας Χυδηριώτη κατέληξε άουτ. Στο 5:14 το σουτ της Μαργαρίτας Πλευρίτου απόκρουσε η Αυστραλή τερματοφύλακας στη πρώτη προσπάθεια στη παίκτρια παραπάνω, ενώ στο 4:43 η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε το σουτ της Άρμιτ. Στο 4:15 η Έλενα Ξενάκη χρεώθηκε επιθετικό φάουλ, ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια της Άντριους σε μια φάση που οι διαιτητές έδωσαν κόρνερ, όμως η Ελληνίδα τερματοφύλακας δεν ακούμπησε τη μπάλα. Στο 2:36 η Βασιλική Πλευρίτου χρεώθηκε πέναλτι που αξιοποίησε εύστοχα η Γουίλιαμς, σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκε έντονα η Αλεξία Καμμένου. Στο 2:14 το σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου από τη θέση 3 βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η απίστευτη Ιωάννα Σταματοπούλου πραγματοποίησε μια ακόμη επέμβαση που κρατάει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Η ελληνική ομάδα παρά την εξαιρετική άμυνα και την κέρβερο Σταματοπούλου δείχνει νευρικότητα στην επίθεση με βιαστικές επιλογές.

Στη δεύτερη περίοδο η Ιωάννα Σταματοπούλου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε καθώς πρόσθεσε νέα επέμβαση στο ενεργητικό της μετά το σουτ της Κερνς. Η Αυστραλία διπλασίασε τα τέρματα της χάρη σε τέρμα της Άντριους μετά από χαμένη προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στη παίκτρια παραπάνω. Στο 6:15 η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη χρεώθηκε με νέο επιθετικό φάουλ, ενώ η Χάλιγκαν ανέβασε το δείκτη του σκορ στα τρία τέρματα (3-0) με την Αλεξία Καμμένου να δέχεται κίτρινη κάρτα. Στο 5:17 η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με απίστευτο γυριστό από τα δύο μέτρα σημείωσε το πρώτο τέρμα για την ελληνική ομάδα μετά από υπέροχη ασίστ της Νικόλ Ελευθεριάδου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά την εντυπωσιακή άμυνα που συνέχισε να λειτουργεί απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες στο επιθετικό κομμάτι προκειμένου να πλησιάσει σε απόσταση βολής. Παρόλα αυτά στο 3:31 η Αθηνά Γιαννοπούλου με υπέροχο τέρμα από τη θέση 4 μείωσε σε 3-2. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου συνέχισαν στο ίδιο τέμπο αφού η Έλενα Ξενάκη έφερε το παιχνίδι στα ίσα (3-3), ενώ το ευρύ προβάδισμα των Αυστραλέζων η ελληνική ομάδα έπαιξε άμυνα από σεμινάριο. Στο 1:39 η προσπάθεια της Έλενας Ξενάκη κατέληξε άουτ, ενώ η διεθνής φουνταριστή χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ μετά από νέα φοβερή ελληνική άμυνα. Στα 21 δευτερόλεπτα η Αυστραλία ανέκτησε το προβάδισμα (4-3) χάρη σε εξαιρετική λόμπα της Άντριους από τη θέση 2 στο φινάλε της επίθεσης. Στα 12 δευτερόλεπτα η Παλμ απέκρουσε το σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δύο άμυνες είχαν το πρώτο λόγο αφού το σκορ «κόλλησε» στο 4-3 για περίπου τέσσερα λεπτά, όμως η Γουίλιαμς ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι στον αγώνα και έκανε το 5-3. Στο 3:42 η Παλμ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου, ενώ το μακρινό σουτ από την Έλενα Ξενάκη κατέληξε άουτ. Στα τρία λεπτά η Αυστραλία ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στα τρία τέρματα (6-3) μετά το τρομερό σουτ της Γουίλιαμς που βρήκε στα μπλοκ και ξεγέλασε την Ιωάννα Σταματοπούλου. Στο 1:47 το σουτ της Γουίλιαμς κατέληξε άουτ, ενώ η Αλεξία Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ προκειμένου να οργανώσει τη σημαντική επίθεση ώστε η ελληνική ομάδα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 1:33 η προσπάθεια της Αλεξάνδρας Ασημάκη κατέληξε άουτ, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε μια ακόμη άμυνα. Στα 12 δευτερόλεπτα η Νικόλ Ελευθεριάδου μείωσε σε 6-4 στη παίκτρια παραπάνω βάζοντας τέλος στην επιθετική δυστοκία της ελληνικής ομάδας. Στο φινάλε του οκταλέπτου το σουτ της Χάλιγκαν βρήκε στα δύο δοκάρια της Ιωάννας Σταματοπούλου διατηρώντας τη διαφορά στα δύο τέρματα.

Στη τελευταία περίοδο η Αυστραλία διεύρυνε το προβάδισμα στα τρία τέρματα (7-4) με νέο τέρμα της Χάλιγκαν στη παίκτρια παραπάνω. Στο 6:46 η Παλμ απέκρουσε σε κόρνερ το εξάμετρο της Νικόλ Ελευθεριάδου. Η ελληνική ομάδα κέρδισε αποβολή με την Έλενα Ξενάκη, όμως χάθηκε η μπάλα καθώς δεν εκδηλώθηκε επίθεση. Στο 4:54 η προσπάθεια της Έλενας Ξενάκη βρήκε στο δοκάρι καθώς η μπάλα δε πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος. Στο 4:29 η διεθνή φουνταριστή δέχθηκε αποβολή με την Αυστραλέζα τεχνικό να καλεί τάιμ άουτ, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε την άμυνα. Στο 3:16 η Γουίλιαμς «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα της αφού έγραψε το 8-4, ενώ η Αλεξία Καμμένου πήρε το δεύτερο τάιμ άουτ στην αναμέτρηση. Στο 2:01 η Ειρήνη Νίνου μείωσε σε 8-5 στη παίκτρια παραπάνω, ενώ η Έλενα Ξενάκη έκανε το 8-6 με αριθμητικό ριμπάουντ μετά από ριμπάουντ από το σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου που βρήκε στο δοκάρι. Στα 38 δευτερόλεπτα η Γουίλιαμς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA