Παρίσι 2024, Έλενα Ξενάκη: «Μας αρέσουν τα δύσκολα»!

Ιωάννα Χυδηριώτη: «Ανοίγουμε μια νέα σελίδα»!

by Γιώργος Χρήστου

Με αποφασιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση, όπως τόνισαν με ένα στόμα η Ελένη Ξενάκη και η Ιωάννα Χυδηριώτη, η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών κέρδισε εύκολα την οικοδέσποινα Γαλλία (11-4) και εξασφάλισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

«Η πορεία μας έχει δείξει, γενικά, πως μας αρέσουν τα δύσκολα» επισήμανε με δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ η Ελένη Ξενάκη, η οποία πέτυχε τρία γκολ στο σημερινό ματς. «Από εκεί και πέρα δεν είναι ατομικό το άθλημα. Μπήκαμε στο παιχνίδι αποφασισμένες με ένα στόχο. Αυτό που έχω να πω είναι πως όταν ήλθαμε εδώ είπαμε μεγάλα λόγια και μέχρι τώρα δεν έχουμε δείξει τις πραγματικές μας δυνατότητες. Τώρα είναι η ώρα να γίνει και αυτό. Περιμένουμε να παίξουμε το επόμενο ματς που είναι και πιο σημαντικό» τόνισε.

Σε ερώτηση τι άλλαξε στο μυαλό των διεθνών μας, υποστήριξε: «Μόνο και μόνο το γεγονός πως διεκδικούσαμε μια θέση στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων λέει πολλά. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να περάσουμε στην οκτάδα και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πως δεν ήταν αυτές που πρέπει οι εμφανίσεις μας στα προηγούμενα παιχνίδια. Και το δείξαμε κόντρα σε μια ομάδα που παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε αυτό το τουρνουά, έπαιζε με τον κόσμο στο πλευρό της κι επομένως είχε το πλεονέκτημα. Μπήκαμε αποφασισμένες και συγκεντρωμένες στον αγώνα και πήραμε την νίκη που χρειαζόμασταν για να προκριθούμε και να ανέβουμε ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας»

Όσον αφορά την επόμενη αποστολή της Εθνικής μας, η Ελένη Ξενάκη υπογράμμισε «Αν έχουμε αυτοσυγκέντρωση, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Δεν ξεχάσαμε σε μια μέρα να παίζουμε. Διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα και θα είμαστε έτοιμες για τα χιαστί».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Χυδηριώτη επισήμανε πως: «Από το ματς με την Γαλλία κρατάμε τη νίκη γιατί είναι αυτό που μετράει. Δεν θέλαμε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Δεν έπρεπε να διαλέξουμε τον δύσκολο δρόμο. Ωστόσο, ανοίγουμε μια νέα σελίδα. Μάθαμε πολλά από αυτόν τον όμιλο και προχωράμε» παραδέχτηκε και συμπλήρωσε:

«Είπαμε πριν από το ματς πως πρέπει να έχουμε ηρεμία και συγκέντρωση. Όπως παίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που γνωρίζουμε πως να το διαχειριστούμε. Είμαστε πολύ καλές αθλήτριες κι αυτό κάναμε».

Η πρώτη της σκέψη για την αναμέτρηση με την Αυστραλία στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. «Ενθουσιασμός» και πρόσθεσε: «Είμαστε για τα δύσκολα και το αποδεικνύουμε. Πάμε να χαρούμε τον αγώνα. Πάμε να πάρουμε ότι μας αξίζει».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA