Ο Φουντούλης αποθέωσε Ζερδεβά: «Έχει τρομερό ψυχολογικό χάρισμα»

Να ακούς τον εμβληματικό Γιάννη Φουντούλη και αρχηγό, να σου βγάζει το... καπέλο. Αξία ανεκτίμητη.

by Μάνος Φυρογένης

Μία πειστική εμφάνιση, μία πολύ σημαντική νίκη. Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών εμφανίστηκε βελτιωμένη στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της φάσης των Ομίλων συγκριτικά με το ματς απέναντι στο Μαυροβούνιο και απέφυγε τα καρδιοχτύπια. Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες δεν άφησαν τίποτα στην τύχη τους, έσφιξαν την άμυνα στο λιγότερο, ο Ζερδεβάς κατέβασε ρολά μετά την άτυχη στιγμή του στο τέλος της πρώτης περιόδου και έτσι προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Χαμόγελα, όχι υπέρμετρα και σοβαρότητα μετά το τέλος της αναμέτρησης από τους πρωταγωνιστές στην μεικτή ζώνη. Ο Γιάννης Φουντούλης που ήταν δεύτερος σκόρερ της Εθνικής ομάδας μετά τον Αργυρόπουλο-Κανακάκη, όντας μάλιστα ιδιαίτερα οικονομικός (3/4), στάθηκε στη βελτίωσε της «γαλανόλευκης» ενώ έκανε ειδική μνεία στον… κέρβερο Μάνο Ζερδεβά.

«Είχα πει και πριν το τουρνουά ότι είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια. Δεν μπορείς να είσαι από την αρχή στην καλύτερη κατάσταση. Όλες οι ομάδες στοχεύουν στη βελτίωση όσο τα παιχνίδια περνούν για να είναι έτοιμες για τα νοκ άουτ. Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη που εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία μας εκεί και έρχονται δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια με δύο σπουδαίες ομάδες, τη χρυσή και ασημένια Παγκόσμια πρωταθλήτρια για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

«Το πάθος που δείξαμε, την άμυνα στον παίκτη λιγότερο, την ενέργεια που βγάλαμε, το γεγονός πως δεν χάσαμε την πίστη μας, αυτά κρατάμε. Σήμερα η εμφάνιση του Μάνου του Ζερδεβά μας κράτησε. Έχει τρομερό ψυχολογικό χάρισμα. Πολύ δύσκολα κάποιος άλλος θα μπορούσε να ανταπεξέλθει μετά από ότι έγινε στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως εκείνος μας κράτησε σε πολύ καίριες φάσεις και τον βοηθήσαμε με την κινητικότητά μας στον παίκτη λιγότερο. Δεχτήκαμε λίγα γκολ εκεί που στο προηγούμενο ματς ήταν το αδύναμό μας σημείο.»

Μπροστά από την κάμερα της ΕΡΤ κάθισε και ο Έλληνας γκολκίπερ που είχε 16 (!) αποκρούσεις στο ενεργητικό του. «Σίγουρα με επηρέασε (σ.σ γκολ του Βάινμπεργκ της Χίου). Το να δέχεσαι γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο σου κόβει τα πόδια συνήθως. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως κινητήρια δύναμη για να παίξω καλύτερα στη συνέχεια. Δεν στέκομαι ποτέ στην ατομική απόδοση. Η ομάδα πήγε σίγουρα καλύτερα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο. Πιστεύω δεν έχει φτάσει στο ταβάνι της, στο στάδιο των ομίλων χτίζει ψυχολογία για να παίξει ακόμα καλύτερα.

«Το επίπεδο των ομάδων που έχουμε παίξει είναι από χαμηλό μέχρι μεσαίο και έρχονται δύο παιχνίδια με δύο πολύ καλές ομάδες και στη συνέχεια των παιχνιδιών θα ανεβάσουμε την απόδοσή μας και θα εμφανιστούμε όπως πρέπει», πρόσθεσε.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA