Παρίσι 2024, κολύμβηση: Έλαμψαν Πάν και Μαρσάντ τερματίζοντας τα κοντέρ!

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο σημείωσε ο Κινέζος ενώ δύο χρυσά μετάλλια μέσα σε δύο ώρες κατέκτησε ο Γάλλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

by Κώστας Παππάς

Το καλύτερο άφησε για το τέλος ο Κινέζος Ζανλό Παν, καθώς στο τελευταίο αγώνισμα της Τετάρτης σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο. Ο Παν πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή κούρσα, καταγράφοντας χρόνο 46.40, που συνιστά νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο νεαρός κολυμβητής, ο οποίος σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα 20ά του γενέθλια, είναι από χθες Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Παρισιού, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ερχόμενος με… σπασμένα φρένα από τη Ντόχα, όπου είχε σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ (46.80), το οποίο του είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο.

Παράλληλα, χάρισε στη χώρα του τον πρώτο της τίτλο στην κολύμβηση στη φετινή διοργάνωση και το πρώτο μετάλλιο (γενικά) στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία των Ολυμπιακών. Πολύ μακριά, ο Αυστραλός Κάιλ Τσάλμερς πήρε τη δεύτερη θέση με 47.48 και ο Ρουμάνος Νταβίντ Ποποβίτσι την τρίτη με 47.49.

Όσο για τον Γάλλο; Απλά…ασταμάτητος. Μόλις δύο ώρες μετά την επικράτηση του επί του υπερασπιστή του τίτλου Κρίστοφ Μιλάκ στα 200μ  πεταλούδα, ο 22χρονος Γάλλος κολυμβητής κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της βραδιάς και δεύτερο Ολυμπιακό Ρεκόρ της βραδιάς, στα 200μ Πρόσθιο. Ο Μαρσάντ, με τα τρία χρυσά μετάλλια και τα τρία Ολυμπιακά ρεκόρ που κατέρριψε στους αγώνες αυτούς, είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος κολυμβητής της Γαλλίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη χώρα του να έχει κερδίσει μόνο επτά ατομικά χρυσά μετάλλια πριν από το Παρίσι, σε 28 εκδόσεις των αγώνων.

Επιπλέον, έγινε ο πρώτος κολυμβητής από την προσθήκη του αγωνίσματος της πεταλούδας στο πρόγραμμα των αγώνων το 1904, που κερδίζει χρυσό μετάλλιο τόσο σε αγώνισμα πεταλούδας όσο και σε αγώνισμα εκτός πεταλούδας στην ίδια διοργάνωση.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Aquatics (@world_aquatics)

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Aquatics (@world_aquatics)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA