Παρίσι 2024, ο Απόστολος Χρήστου είναι ΕΔΩ: Αέρα στα ημιτελικά

Λίγες ώρες μετά την τρομερή του προσπάθεια στον τελικό των 100μ ύπτιο και τις συγκλονιστικές του δηλώσεις, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ΕΔΩ.

by Μάνος Φυρογένης

Όχι μόνο μάζεψε τα κομμάτια του, εκτίμησε την τιτάνια προσπάθειά του και κατέβηκε στα 200μ ύπτιο αλλά ο Απόστολος Χρήστου τα πήγε και περίφημα. Έχει μέταλλο όπως είπε και ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι μεγάλης κάστας αθλητής διότι θέλει μεγάλα ψυχικά αποθέματα να το κάνεις αυτό! Και ο σπουδαιότερος εν ενεργεία βάσει επιδόσεων Έλληνας κολυμβητής τα έχει και με το παραπάνω.

Από το Ρίο (2016) είχε να κατέβει στα 200μ ύπτιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Απόστολος Χρήστου. Και τι μ’ αυτό;

Όντας σταθερά ανάμεσα στους προπορευόμενους της δεύτερης πολύ ανταγωνιστικής προκριματικής σειράς, ο 4ος Ολυμπιονίκης στα 100μ κολύμπησε την απόσταση σε 1:57.18 (1:59.78 είχε κάνει στη Βραζιλία πριν από 8 χρόνια), χρόνος που φυσικά του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τρίτος στη σειρά του και έβδομος συνολικά, ο Χρήστου που πριν από λίγους μήνες έκανε ατομικό ρεκόρ με 1:56.34 και πήρε πίσω το Πανελλήνιο πριν… απαντήσει ο Σίσκος στο Βελιγράδι με φοβερή κούρσα στο 1:55.42.

Καλύτερο χρόνο έκανε ο Ρομάν Μιτιούκοβ (Ελβετία) που είχε 1:56.62, εκτός 16άδας έμεινε ο Πολωνός Μάσιουκ. Αποκλείστηκε ο Λουκ Γκρίνμπακ από τη Μεγάλη Βρετανία που ήταν ο ταχύτερος της τέταρτης και τελευταίας προκριματικής σειράς.

Στις 23:03 (31/7) οι δύο σπουδαίες ημιτελικές σειρές.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA