Παρίσι 2024, Πόλο γυναικών – Μάσελμαν: O σύζυγός της τα κατάφερε και ταξίδεψε για να βρεθεί στο πλάι της!

Φοβερή ψυχολογική ώθηση πήρε η σπουδαία Αμερικανίδα πολίστρια, που είδε τον σύζυγό της στο Παρίσι στο πλαίσιο της μάχης που δίνει για την ζωή του!

by Κώστας Παππάς

Είναι στιγμές που ακόμα και η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μοιάζει «μικρή» μπροστά στην αγάπη και την υγεία. Καλές οι διακρίσεις και τα μετάλλια, αλλά αν ρωτούσε κάποιος την Μάντι Μάσελμαν ποιος είναι ο στόχος της για το Παρίσι, η ίδια, πριν από λίγες μέρες, θα απαντούσε: «Ο στόχος μου είναι να μπορέσει να έρθει ο σύζυγός μου εδώ μαζί μου.»

Μάντι, τα καταφέρατε!

Ο Πατ Γουόπς, ο σύντροφος της Μάσελμαν, βρίσκεται στο Παρίσι για να στηρίξει την αγαπημένη του και να θυμίσει σε όλους ότι το παν σε αυτόν τον κόσμο είναι η ελπίδα. Να μην σταματάς να παλεύεις, να μην σταματάς να ελπίζεις, ακόμα και αν σου χτυπήσει την πόρτα ο χειρότερος εχθρός στη ζωή ενός ανθρώπου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Πατ, είχε έναν πολύ έντονο βήχα αποφασίζοντας τότε να κάνει ακτινογραφία θώρακος. Μετά από περισσότερες εξετάσεις, έμαθε τον Σεπτέμβριο ότι είχε καρκίνωμα NUT — μια σπάνια διάγνωση που «φαίνεται να είναι ένα τυχαίο, ανεπανάληπτο γεγονός», σύμφωνα με το Dana-Farber Cancer Institute στη Μασαχουσέτη και το οποίο στέρησε τη ζωή από τον γίγαντα Αλέξανδρο Νικολαΐδη Στην προετοιμασία για το Παρίσι, η αγαπημένη του Μάντι έμεινε μαζί του όταν ένιωθε ότι αυτό ήταν το μέρος όπου έπρεπε να είναι, και προπονούνταν όταν μπορούσε — υποστηριζόμενη σε όλη τη διάρκεια από τις συμπαίκτριές της και τον εμβληματικό προπονητή των ΗΠΑ Άνταμ Κρικόριαν διαμηνύοντάς της ότι θα εξετάζουν την παρουσία της «μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα».

Αμέσως, έπρεπε να ληφθούν πολλές αποφάσεις σχετικά με γιατρούς, νοσοκομεία και θεραπείες. Όμως μία απόφαση πάρθηκε αμέσως, ακόμη και πριν γίνει συζήτηση. Η Maddie θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσπαθήσουν για ένα άνευ προηγουμένου τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο. «Ο Pat, από την αρχή, μου έλεγε, ‘Δεν θα σταματήσεις να παίζεις πόλο. Μου αρέσει να σε βλέπω να παίζεις’», είπε η Maddie καθισμένη δίπλα του στον καναπέ στο διαμέρισμά τους στη Νότια Καλιφόρνια.

«Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για αυτήν. Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύει», είπε. «Έτσι, έχοντας την ευκαιρία να την βλέπω να παίζει και να έχει επιτυχία, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο για μένα από το να το βλέπω αυτό».

«Όσον αφορά τη θεραπεία, είμαι σε μια κλινική δοκιμή. … Πηγαίνει καλά», είπε ο Πατ, που χρησιμοποιούσε μπαστούνι για να μετακινείται στο κέντρο υγρού στίβου. «Υπάρχουν κάποια υποσχόμενα αποτελέσματα από τους δείκτες όγκων, αλλά εξακολουθεί να είναι μια συνεχής μάχη.» Το ταξίδι προς το Παρίσι απαιτούσε πολύ συντονισμό μεταξύ του Γουόπς και των γιατρών του, οι οποίοι επίσης επικοινωνούσαν με τους γιατρούς της Ομάδας ΗΠΑ για να κάνουν το ταξίδι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

«Σίγουρα το έκαναν να συμβεί για μένα. Είμαι πολύ ευγνώμων», είπε.

Ο Πατ Γουόπς, όχι μόνο βρέθηκε στο Παρίσι, αλλά ήταν και στις κερκίδες του κολυμβητηρίου για τον αγώνα των ΗΠΑ με την Ελλάδα στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων με την Μάσελμαν να φαινόταν πως είχε «φτερά» στα πόδια μετά από τέτοια χαρά. «Μου είπε ότι ήταν στη μέση, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν ήθελα να φαίνεται ότι ήμουν αποσπασμένη προσπαθώντας να τον βρω στην αρχή», είπε η Μάσελμαν. «Οπότε προς το τέλος, κατάφερα να τον βρω εκεί πάνω. Και μου κουνούσε το χέρι

Η παρουσία του Πάτ ήταν επίσης ενθαρρυντική για τον Κρικόριαν και την υπόλοιπη ομάδα των ΗΠΑ. Με τα χρόνια, μέσω της θητείας του στο UCLA και της σχέσης του με τη Μάσελμαν, ο Γουόπς έχει γίνει φίλος με μερικές από τις συμπαίκτριές της. «Ήταν ο μεγαλύτερος μας φαν και η μεγαλύτερη μας έμπνευση σε αυτή τη διαδικασία τον τελευταίο χρόνο», είπε ο Κρικόριαν. «Οπότε το να έχουμε κάποιον σαν κι αυτόν εδώ, από τον οποίο αντλούμε τεράστια έμπνευση, είναι πολύ συγκινητικό.»

 

 

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: 

H Musselman γνώρισε τον Πατ Γουόπς όταν η Kodi Hill, μια από τις συμπαίκτριές της στο UCLA, παντρεύτηκε τον Ryder Roberts, έναν από τους συμπαίκτες του Πατ στο πόλο με τους Bruins, τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Γουόπς πήρε τον αριθμό τηλεφώνου της Musselman από την Hill μετά τον γάμο. Της έκανε μια κλήση, αλλά εκείνη άφησε να πάει στον τηλεφωνητή γιατί δεν αναγνώρισε τον αριθμό.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Πατ χαμογέλασε καθώς θυμήθηκε το μήνυμά του.

«Όχι, είναι υπέροχο», παρενέβη η Musselman. «Είναι το αγαπημένο μου».

«Με κάλεσε πίσω και είμαι πολύ τυχερός», συνέχισε ο Γουόπς.

Λειτούργησε από την αρχή. Συνδέθηκαν μέσα από την κοινή τους Καθολική πίστη — κάτι στο οποίο βασίστηκαν ακόμη περισσότερο μετά τη διάγνωση καρκίνου του Γουόπς— και το πόλο. Άρχισαν να κάνουν σχέδια.

Ο Πατ αγαπά τα ταξίδια, οπότε συνόδευσε τη Musselman στην Ουγγαρία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Μετά την κατάκτηση του τίτλου από τις ΗΠΑ, το ζευγάρι έμεινε στην Ευρώπη για διακοπές. Εξερεύνησαν επίσης την Ιαπωνία μετά το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα.

Ο Γουόπς έκανε πρόταση γάμου στη Musselman στην παραλία Newport τον Ιούνιο. Μετακόμισαν μαζί τον Αύγουστο και η Musselman δανείστηκε ένα φόρεμα από μια οικογενειακή φίλη όταν αποφάσισαν να παντρευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ήταν πάντα πολύ εύκολο να βγαίνω με τη Maddie, κάτι που είναι εκπληκτικό», είπε ο Woepse.

Ήταν επίσης πολύ εύκολο για τη Musselman. Της είχαν πει ότι ήταν επιλεκτική όσον αφορά τις σχέσεις, αλλά βρήκε αυτό που έψαχνε στον προσιτό Γουόπς.

«Όταν πήγαμε σε αυτό το ταξίδι στην Ευρώπη μετά τη Βουδαπέστη, σκέφτηκα, ‘Αυτό είναι υπέροχο. Θα μπορούσα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με αυτόν τον τύπο’», είπε.

Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια υπέροχη ιστορία με happy end για το ερωτευμένο ζευγάρι που αποτελεί μία πρώτης τάξεως υπενθύμιση πως η αγάπη και η θέληση μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, ακόμη και αν εκείνα φαντάζουν εξ’ αρχής ανυπέρβλητα.

Μάντι, Πάτ, συγχαρητήρια!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA