Παρίσι 2024: Πόλο ανδρών – Τα χρειάστηκαν οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες κόντρα στους Ιάπωνες!

Ματσάρα με νικητές τους Ούγγρους κόντρα στους διοργανωτές Γάλλους!

by Γιώργος Χρήστου

Σκούρα τα βρήκαν οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Οι Σέρβοι έκαμψαν με 16-15 την αντίσταση της σκληροτράχηλης Ιαπωνίας που έμεινε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού μέχρι το φινάλε, όμως υπολόγισε χωρίς τον φοβερό Ντούσαν Μάντιτς που πέτυχε επτά τέρματα αλλά και το νικητήριο γκολ στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.

Στα άλλα δύο παιχνίδια του Β’ Ομίλου η Ισπανία με μπροστάρη τον Αλμπέρτο Μούνιαριθ που σημείωσε τρία τέρματα επικράτησε με 9-5 της Αυστραλίας, ενώ οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Τόκιο, Ούγγροι επιβλήθηκαν με 13-12 της διοργανώτριας Γαλλίας που έχει ποντάρει πολλά στο άθλημα της υδατοσφαίρισης για διάκριση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Μαγυάροι πιέστηκαν, όμως ο εκπληκτικός Σόμα Βόγκελ με κομβικές επεμβάσεις (απέκρουσε πέναλτι του Βερνού) στα τελευταία λεπτά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα στον Α’ Όμιλο, Ιταλία και Κροατία πήραν τα ντέρμπι μπαίνοντας με το δεξί στη διοργάνωση που μετέχουν οι Ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Θοδωρή Βλάχου. Η «Σετεμπέλο» του Σάντρο Καμπάνια παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Προ Ρέκο και έφεραν αναβρασμό στην Εθνική ομάδα επικράτησε με 12-8 των ΗΠΑ, ενώ η Κροατία του Λούκα Λόντσαρ του Ολυμπιακού επιβλήθηκε με 11-8 του Μαυροβουνίου.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA