European Aquatics: Ανακοινώθηκαν οι τοποθεσίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του 2025!

Γνωστές έγιναν, μέσω της European Aquatics, οι ημερομηνίες αλλά και οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα πρωταθλήματα του 2025!

by Κώστας Παππάς

Η European Aquatics ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις χώρες που θα φιλοξενήσουν σημαντικά γεγονότα του Υγρού Στίβου το 2025, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου. Αναμφίβολα, το καλεντάρι για το 2025 είναι γεμάτο, περιλαμβάνοντας αγώνες τόσο τον χειμώνα στην Πολωνία (κολύμβηση) όσο και το καλοκαίρι σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για την υδατοσφαίριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της European Aquatics: «Η Πολωνία θα φιλοξενήσει μια ακόμη έκδοση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κολύμβησης Χειμώνα, τόσο για ελίτ όσο και για masters, που είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σεζόν 2025.

Οι άλλες τρεις πολυαναμενόμενες ελίτ συναντήσεις, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα καλλιτεχνικής κολύμβησης, καταδύσεων και ανοιχτής θάλασσας – όλα προγραμματισμένα για τον Μάιο – έχουν επίσης ανατεθεί στην ίδια φιλοξενούσα ομοσπονδία και οι ακριβείς ημερομηνίες για τα αντίστοιχα γεγονότα, καθώς και οι τοποθεσίες, θα ανακοινωθούν μετά το καλοκαίρι. Περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον νέο διαγωνιστικό τύπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα δοθούν αργότερα.

Μετά την επιτυχή φιλοξενία διαφόρων γεγονότων ηλικιακών κατηγοριών σε άλλες ειδικότητες, η Σλοβακία στοχεύει ψηλά και θα οργανώσει τα δύο κορυφαία γεγονότα ηλικιακών κατηγοριών της EA το καλοκαίρι στην κολύμβηση, την πολυαναμενόμενη 2η έκδοση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων U23 στο τέλος Ιουνίου και, λίγες μέρες αργότερα, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κολύμβησης νέων, μια καινοτόμος προσέγγιση στο πρόγραμμα που θα συγκεντρώσει την προσοχή και θα είναι οικονομικά αποδοτική.

Όσον αφορά τους άλλους διαγωνισμούς ηλικιακών κατηγοριών, η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους καλύτερους νέους αθλητές καλλιτεχνικής κολύμβησης της ηπείρου. Ο οικοδεσπότης των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανοιχτής Θάλασσας για νέους θα ανακοινωθεί επίσης σύντομα – ενώ οι τοποθεσίες για το 2025 Open Water Cup θα αποκαλυφθούν το φθινόπωρο, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Η τοποθεσία και οι ημερομηνίες για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Καταδύσεων Νέων θα καθοριστούν εν καιρώ.

Οι νέοι ταλαντούχοι παίκτες πόλο θα έχουν επίσης μια δραστήρια καλοκαιρινή περίοδο, με τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U16 και U18 προγραμματισμένα για το 2025 και για τα δύο φύλα. Η Τουρκία έχει γίνει τακτικός οικοδεσπότης και για τα δύο τουρνουά WA και EA – τον επόμενο χρόνο και τα δύο Πρωταθλήματα U16 θα επισκεφτούν τη χώρα, εκτός από το ανδρικό Division 1 που θα κατευθυνθεί στη Σλοβενία.

Οι αναμετρήσεις των ομάδων U18 προγραμματίζονται για τον Αύγουστο του 2025. Οι άνδρες ελίτ θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία (το Division 1 θα ανακοινωθεί αργότερα), ενώ το γυναικείο πόλο θα συγκεντρωθεί στη Μάλτα – όπου άλλη μια έκδοση του Champions League Final Four ανδρών θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα, τον Ιούνιο».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA