Ο πόλεμος στο Ισραήλ αναγκάζει τη LEN να αναζητήσει εναλλακτική για το Πανευρωπαϊκό της Νετάνια!

by Aquafeed 24

Συγκλονίζει τον πλανήτη ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ εδώ και ημέρες, ενώ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Νετάνια στις 3 με 16 Ιανουαρίου, πλέον βρίσκεται στον «αέρα».

Η νέα αιματηρή αντιπαράθεση Χαμάς – Ισραήλ ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα εβραϊκής γιορτής και 50 χρόνια και μία ημέρα μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Σοκαρισμένοι οι Ισραηλινοί ξύπνησαν με τον ήχο των σειρήνων, καθώς η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσαν χιλιάδες ρουκέτες από τη Γάζα. Την ίδια ώρα, ένοπλοι μαχητές έσπασαν τα υψηλής τεχνολογίας φράγματα που περιβάλλουν τη Λωρίδα για να εισέλθουν στο Ισραήλ, πυροβολώντας και αιχμαλωτίζοντας κόσμο. Ομάδες Παλαιστίνιων ενόπλων επιχειρούσαν ταυτόχρονα να εισέλθουν στο Ισραήλ από τη θάλασσα.

Αναλυτές έκαναν λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, καθώς και για καταστροφική αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο και ότι οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Περισσότεροι από χίλιοι θάνατοι ανθρώπων στη λωρίδα της Γάζας και φυσικά αυτό είναι το μοναδικό το οποίο αφορά την ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή, ωστόσο όσον αφορά το αθλητικό πλαίσιο, δεν μπορεί να υπάρξει εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης. Έτσι λοιπόν, η European Aquatics, αναμένεται να διεξάγει πολλαπλές συναντήσεις άμεσα, ώστε να παρθεί μια απόφαση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Ισραήλ, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα διεξαχθεί πια στη Νετάνια.

«Μια απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα για να υπάρχει περιθώριο ελιγμών. Και εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, λίγες εβδομάδες αργότερα θα πρέπει να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ντόχα (Κατάρ) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νετάνια, εκτός από τις θέσεις που παραχωρεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (μια σε άνδρες, μια σε γυναίκες), παραχωρεί και θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», δήλωσε στην EFE πηγή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ήδη, στην European Aquatics σκέφτονται το plan B και εξετάζονται περιπτώσεις χωρών και πόλεων που θα μπορούσαν να προσφερθούν και να ετοιμαστούν μέσα σε δύο μήνες σε όλους τους τομείς, τεχνικά, οργανωτικά και αθλητικά και μένει να δούμε που θα διεξαχθεί τελικά το επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση και για τις 17 του μήνα, συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της World Aquatics, στην οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA